حسابداری تحت وب چیست؟
در مقاله ی امروز ضمن اینکه در رابطه با عنوان حسابداری تحت وب چیست؟ صحبت خواهیم کرد ، آشنایی های لازم با حسابداری ابری را نیز پیدا کرده و با مزایا و معایب این نسخه از نرم افزارهای حسابداری آشنا میشوید.
با توجه به این که روز به روز تنوع شغل ها بیشتر میشد و برطرف کردن نیاز های کسب و کار های گوناگون نیز به مرور سخت تر میشد ، نرم افزار های حسابداری به نوعی به کمک آمدند تا با انجام عملیات های حسابداری، مشکلات ایجاد شده برای حسابداران و همچنین صاحبان کسب و کار ها را بر طرف کنند.
یکی از نرم افزارهای حسابداری مدرن و به روز که این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده و روز به روز استفاده و بکارگیری آن رو به افزایش میباشد ، حسابداری تحت وب است.
این نرم افزارها سهولت رسیدگی به امور حسابداری را برای کاربران فراهم کرده است. در دنیای امروزی که امکان مدیریت و کنترل بسیاری از فرآیندها از راه دور و تنها از طریق اتصال به فضای وب میسر شده است، طراحان و برنامه نویسان مجموعه های حسابداری نیز دست به کار شده و در سال های اخیر انواع متنوعی از نرم افزار حسابداری تحت وب را تولید و راهی بازار کرده اند.
نرم افزار تحت وب چیست؟
به طور کلی نرم افزار تحت وب چیست؟ و شامل چه ویژگی هایی میباشد؟ به نظر شما چه تفاوت هایی با نرم افزارهای دیگر داشته و چه معایبی میتواند داشته باشد؟ برای دریافت پاسخ این سوالات با ما همراه باشید .
نرم افزار تحت وب در واقع برخلاف نرم افزارهای معمول که قابل نصب بر سیستم عامل های کامپیوتری و تلفن های هوشمند هستند،در فضای وب و اینترنت قابل اتصال و بهره گیری است.
هر فردی میتواند از طریق به کارگیری مرورگرها یا موتورهای جست و جو نظیر گوگل، کروم، اکسپلورر و … وارد اکانت و کاربری خود شده و از نرم افزار تحت وب بهره گیرد.
اگر بخواهیم کاملا به زبان ساده تر توضیح دهیم بهتر است بگوییم برای استفاده از یک نرم افزار حسابداری تحت وب، تنها می بایست نرم افزار را از شرکت ارائه کننده خریداری نموده و با دریافت مشخصات ورود به برنامه، در هر زمان و مکانی و تنها با اتصال به اینترنت از طریق لپتاب، گوشی موبایل، تبلت و … از امکانات و قابلیت های این نرم افزار حسابداری استفاده نمود.
نرم افزار تحت ویندوز چیست؟
قبل از پاسخ به سوال نرم افزار تحت ویندوز چیست؟ بد نیست کمی به مقوله ی اصلی حسابداری بپردازیم.
میدانید که حسابداری جزء جدایی ناپذیر فعالیت های اقتصادی است که همیشه با آن همراه بوده است. در گذشته های نه چندان دور حسابداری به صورت دستی و با استفاده از چرتکه ، ماشین حساب ها و کاغذ و قلم انجام میشد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، حسابداری نیز به وسیله نرم افزارهای کامپیوتری صورت می گیرد.
برای استفاده و بکارگیری نرم افزارهای حسابداری ابتدا به یک فضا برای ذخیره سازی اطلاعات نیاز است.
از جمله فضاهایی که برای ذخیره اطلاعات در اختیار کاربران قرارگرفته است کامپیوتر مرکزی، فضای ابری یا وب است.
اطلاعات نرم افزار تحت ویندوز در فضای ذخیره سازی سیستم های کامپیوتر میباشد.
همانطور که اشاره کردیم در گذشته ثبت فعالیت های حسابداری به صورت دستی انجام می گرفت و این امر مستلزم نگهداری پرونده های زیادی بوده است. از طرفی برای پیدا کردن اطلاعات خاصی از میان این پرونده ها و کاغذ ها وقت زیادی صرف میشد.
اما امروزه با یک سیستم کامپیوتری و خط اینترنت عملیات حسابداری از طریق نرم افزارهای مربوطه با سرعت و دقت بیشتری انجام میگیرد. به کارگیری نرم افزارحسابداری استفاده از کاغذ را تا حد زیادی کاهش داده و دسترسی به اطلاعات را سرعت می بخشد.
نرم افزارهایی که در قالب شبکه داخلی شرکت اجرا میشوند و بر روی یک سیستم مرکزی نصب شده و اطلاعات بر روی سرور آن ذخیره میشود در اصطلاح نرم افزار لوکال Local نامیده میشوند.
نرم افزار حسابداری آنلاین چیست؟
این روزها که نام نرم افزار های آنلاین را زیاد میشنوید شاید برایتان سوال باشد که نرم افزار حسابداری آنلاین چیست؟ بسیاری از صاحبان شرکت ها و سازمان های بزرگ و کوپک برای انجام درست و دقیق عملیات های حسابداری، علاوه بر اینکه حسابدارن زبده ای را به استخدام خود درآورده اند ، حسابدارن از نرم افزار های حسابداری نیز کمک میگیرند .
به نظر شما نرم افزار حسابداری آنلاین به چه دلیل مجبوب بوده و روز به روز طرفداران زیادی پیدا میکند؟
در ادامه به برخی از ویژگی های این نسخه از نرم افزار حسابداری اشاره می کنیم .
نرم افزار حسابداری تحت وب و آنلاین، نرم افزار هایی هستند که می توان در آن ها تمامی محاسبات حسابداری مانند محاسبه درآمد ها، هزینه ها، حساب ها و . . . را به صورت آنلاین یا متصل به اینترنت انجام داد و آنها را ثبت کرد.
یکی از مهم ترین ویژگی های نرم افزار حسابداری آنلاین امکان دسترسی به حساب ها در هر زمان و مکان میباشد.
این نسخه از امنیت بالایی برخوردار است و امکان دسترسی آسان توسط مرورگر وب و عدم نیاز به نصب اپلیکیشن های جداگانه را به کاربر میدهد.
به نوعی می توان گفت که نرم افزارحسابداری آنلاین یک سیستم حسابداری ساده و پیشرفته در کنار هم می باشد که ابزار های خود را تحت وب یا به بیانی ساده تر در قالب یک سایت و با استفاده از مرورگر ها در اختیار کاربران قرار می دهد.
در نرم افزار حسابداری آنلاین حسابدار یا مدیران مربوطه می توانند در هر زمان و مکانی امور مالی مجموعه خود را بررسی و مدیریت کنند.
امنیت اطلاعات در حسابداری تحت وب چگونه است؟
یکی از مسئله هایی که بیشتر اوقات ذهن کاربران را درگیر خود میکند این است که در مواجه با نرم افزار های حسابداری آنلاین امنیت اطلاعات در حسابداری تحت وب چگونه است؟
خب همانطور که مشخص میباشد مبحث امنیت اطلاعات کاربران موضوعی غیر قابل انکاری است که حتما باید مورد بررسی قرار داده شود.
معمولا اطلاعات کاربر بصور کاملا امن و کد رمز در سرور شرکت میزبان ذخیره می شود و بجز خود کاربر شخص دیگری دسترسی به اطلاعات را نخواهد داشت .
به همین جهت از نظر امنیت نسبت به سایر نرم افزار های حسابداری، نرم افزارهای حسابداری تحت وب دارای بالا ترین سطح امنیت هستند.
شرکت های ارائه دهنده خدمات ابری، یک سری سیاستهایی برای حفظ امنیت اطلاعات دارند و از بالاترین استانداردهای امنیتی استفاده می کنند. در این نرم افزارها فرایند هایی منظم، برای تهیه نسخه پشتیبان و نگهداری از آن وجود دارد و به همین دلیل خطر تهدید امنیتی کاهش پیدا می کند. زیرا استفاده از نرم افزارهای قدیمی و نسخه های آن ها، خطر امنیتی را بالا می برد ولی این سیستم های ابری بدون نیاز به هزینه و به صورت پیوسته، به روز می شوند.
چرا نرم افزار حسابداری تحت وب استفاده کنیم؟
نرم افزار حسابداری می تواند باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شود و یک تجارت مناسب و با ارزش را برای شما فراهم می کند.
با بکار گیری یک نرم افزار حسابداری مناسب داده ها را می توان با سرعت و به روشی ساده و یک جا وارد کرد.
در این بین نرم افزار حسابداری تحت وب به دلایل مختلفی محیطی امن، ساده و کاربرپسند را در اختیار مدیریت مجموعه های تولیدی و صنعتی که نیاز به بهره گیری از یک نرم افزار حسابداری برای مدیریت امور مالی مجموعه خود دارند، قرار می دهد.
اما چرا نرم افزار حسابداری تحت وب استفاده کنیم؟ نرم افزار حسابداری تحت وب می تواند راهکارهای مالی جامعی را برای مسائل حسابداری در ابعاد مختلف ارائه دهد.
یک نرم افزار حسابداری تحت وب خوب و مطلوب، ویژگی هایی دارد که بهتر است کاربران قبل از تهیه چنین نرم افزارهایی آگاهی کامل نسبت به این ویژگی ها داشته باشند تا با دید وسیع تر و دانش بیشتر اقدام به انتخاب و خرید نرم افزار حسابداری تحت وب نمایند.
مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری تحت وب چیست؟
در ادامه ی این مطلب به طور کلی اشاره ای به فواید بکار گیری و استفاده از نرم افزارهای حسابداری تحت وب خواهیم داشت . همراه ما بمانید.
مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری تحت وب چیست؟ بهتر است از مهم ترین آن ها شروع کنیم یعنی دسترسی سریع و آسان.
کاربر میتواند فقط با در دست داشتن تلفن همراه و با بازکردن مرورگر به سادگی کمتر از 10 ثانیه وارد حسابداری شرکت خود شود.
تحت وب بودن این نرمافزار باعث شده تا دغدغه حسابداران برای برخی مشکلات کمتر شده و با آرامش بیشتری به کار خود ادامه دهند. زمان که وابسته به این موضوع است از معیارهای ارزشمند است که البته با وجود زمان بیشتر، دقت کار نیز افزایش خواهد داشت.
یکی دیگر از مزایای نرم افزار حسابداری تحت وب نبود مشکلات فنی میباشد.
میدانید که یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که ممکن است برای نرمافزارهای حسابداری ویندوز رخ دهد، ویروسی شدن قسمتی و یا کل سیستمعامل ویندوز است.
در برخی از موارد این مشکل حل خواهد شد اما مواردی هم موجود است که تمام سیستم حسابداری شرکت را مختل کرده و آن را از بین برده باشد. یکی از بهترین ویژگیهای نرمافزار های حسابداری تحت وب، ویروسی نشدن اطلاعات و نبود مشکلات سختافزاری است.
از دیگر مزایای آن میتوان به امنیت بالا در مقابل حملات سایبری ، قابلیت اتصال در هر مکان و هر زمان ، صرفه جویی در هزینه ، به روز رسانی اطلاعات به صورت خودکار ، قابلیت اجرا روی تمامی دستگاه ها ، تهیه گزارش آنلاین ، پشتیبان گیری به صورت خودکار و … اشاره کرد.
معایب نرم افزار حسابداری تحت وب چیست؟
در بالا از مزایای استفاده از نرم افزار های تحت وب برای حسابداری صحبت کردیم و فوایدی آن ها را نام بردیم ، اما بد نیست بدانید در کنار فواید بی شماری که دارد ، معایبی نیز دارد که خود را موظف میدانیم عنوان کنیم.
نرم افزار حسابداری آنلاین با عنوان حسابداری ابری یا اینترنتی نیز شناخته می شود و همانطور که قبل تر گفته شد یک روش جدید برای کنترل اطلاعات حسابداری به صورت آنلاین می باشد.
اما معایب نرم افزار حسابداری تحت وب چیست؟
یکی از مهم ترین نقص هایی که میتوان از آن یاد کرد عدم پشتیبانی آنها از حالت برون خط می باشد.
یعنی در حالت offline نمیتوانید از آن استفاده کنید. این مشکل نیز مشخصا به دلیل خاصیت ذاتی نرم افزارهای تحت Web وجود دارد. راهکارهای متفاوتی برای حل این مشکل پیشنهاد شده ، اما مساله اصلی این است که هیچ یک از این راهکارها ، قادر به حل مساله به صورت ریشه ای در این مورد نیست.
بنابر این اگر زمانی اینترنت قطع باشد، شما به هیج کدام از اطلاعات تان دسترسی نخواهید داشت.
مقایسه نرم افزار حسابداری تحت ویندوز با نرم افزار حسابداری تحت وب
کاملا طبیعی است که نرم افزارهای تحت ویندوز به دلیل قدمتی که دارند و سال هاست مورد استفاده قرار گرفته اند ، نسبت به نرم افزارهای آنلاین طرفدار بیشتری داشته باشند و البته به عادت تبدیل شده باشند.
با آمدن نسخه های تحت وب به بازار کاربران در صدد این برآمدند که کدام یک از نسخه های نرم افزار حسابداری مزایای بیشتری داشته و استفاده از آن منفعت بالاتری دارد.
البته که این سوال مهمی است که مزایا و مشکلات این دو چه هستند؟ کدام یک گزینه بهتری است؟
نرمافزارهای حسابداری تحت ویندوز، سالهای زیادی است که در بازار مورداستفاده قرار گرفتهاند و افراد با مشکلات این نرمافزارها کنار آمدهاند. ولی با پیشرفت روز افزون اینترنت و تکنولوژی باید سعی ر این باشد که با فناوری همراه بود تا از آن استفاده کرد و نیازها را توسط آن برطرف کرد.
در مقایسه نرم افزار حسابداری تحت ویندوز با نرم افزار حسابداری تحت وب باید گفت که تفاوت های این دو نسخه کاملاً ملموس است. اصلی ترین تفاوت، بحث دسترسی است.
با متصل شدن به حسابداری تحت وب تنها به اینترنت احتیاج دارید اما برای دسترسی به نرم افزاری که در ویندوز قابل اجراست باید برای اولین استفاده آن را نصب کنید و با محیط کاربری آن آشنا شوید یا حتی آموزش ببینید.
مسئله بعدی زمان است؛ نرمافزاری که تحت وب باشد به صورت خودکار آپدیت میکند و با سایت شما به صورت مستقیم ارتباط دارد که موجب می شود در زمان صرفه جویی کنید.
با استفاده از نرم افزارهای حسابداری تحت وب لازم نیست تمام مراحل و اطلاعات را به صورت دستی در نرم افزار ویندوزی آن وارد کنید.
مورد بعدی پشتیان گیری به صورت خودکارمیباشد که از مزیت های نسخه تحت وب و آنلاین است .
به چه شرکتهایی توصیه میشود از نرم افزار حسابداری تحت وب استفاده کنند؟
اگر شرکت شما دارای یک ساختمان بوده و مکان آن جایی است که دسترسی به اینترنت پایدار در آن وجود ندارد یا مشکل است، استفاده از نرم افزار حسابداری تحت ویندوز انتخاب بهتری است.
اما اگر شرایط کسب و کار شما متفاوت است استفاده از استفاده از نرم افزار حسابداری تحت وب یک ضرورت خواهد بود.
اما این شرایط شامل چه مواردی میشود و به چه شرکتهایی توصیه میشود از نرم افزار حسابداری تحت وب استفاده کنند؟
اگر کسب و کار شما دفاتر کاری یا شعب متعدد در سطح شهر، کشور یا دنیا دارد بهتر است از نرم افزارهای تحت وب استفاده کنید.
یا مثلا اگر واحد تولیدی شما در یک محل مثل شهرک صنعتی قرار دارد و واحد بازرگانی شما در محل دیگری واقع شده است.
در موارد دیگر مثل اینکه تجارت و کسب و کار شما بین المللی باشد و بخشی از فعالیت های مالی شما در خارج از کشور صورت می گیرد.
اگر بازاریاب های سیار برای شما کار می کنند و قرار است در محل مشتری فاکتور صادر کنند یکی از حیاطی ترین کار ها بکارگیری نرم افزار حسابداری تحت وب میباشد.
اگر شما پروژه های مختلفی دارید که هر پروژه ثبت هزینه و درآمد خود را انجام خواهد داد یا مدیران مجموعه بیشتر در سفر هستند و نظارت و گزارش گیری از راه دور برای آن ها الزامی است و حسابدار یا مدیر مالی مجموعه پاره وقت با شرکت همکاری دارد ….در تمام این شرایط بهترین راه حل برای شما به عنوان مدیر یک سازمان ، و کسب و کار ، استفاده و بکار گیری یک نسخه از نرم افزارهای حسابداری آنلاین یا تحت وب میباشد.
بهترین نرم افزار حسابداری تحت وب کدام است؟
اینکه بهترین نرم افزار حسابداری تحت وب کدام است؟ را نمیتوان به صورت دقیق مشخص کرد چرا که بهترین نرم افزار حسابداری تحت وب بر اساس کاربرد های مختلفی که نرم افزار ها ارائه می کنند و همچنین بر اساس نیاز های گوناگون کاربران، در نظر ها متفاوت هستند.
در هنگام انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری تحت وب،امکانات نرم افزار ها باید مورد مقایسه قرار گیرند و افراد باید توجه داشته باشند که نرم افزاری را انتخاب کنند که ابزار های آن نرم افزار متناسب با نیاز های کسب و کار یا شرکت خود باشد.
گاهی نرم افزار ها امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهند که ابتدا بسیار مورد توجه قرار می گیرند، اما ممکن است هیچگاه از آنها استفاده نشود، توجه به این مورد از صرف هزینه های اضافی نیز جلوگیری می کند.
یک نرم افزار حسابداری خوب قابلیت گسترش و توسعه را با افزودن ماژول ها یا افزونه های جدید و مورد نیاز نظیر افزونه های تنخواه داری، افزودن کاربر جدید و …دارا میباشد.
و البته توسعه نرم افزار تحت وب با افزودن سیستم های حسابداری متنوع و جدید نظیر سیستم های بهای تمام شده، حقوق و دستمزد، خرید و فروش، سیستم های بازاریابی و … ممکن میباشد.