نرم افزار حسابداری چند شرکتی ؛ یکی از مباحثی که در پاسخ به سوال “نرم افزار حسابداری چیست” میتوان مطرح کرد، در ارتباط با ویژگیهای برنامه میباشد. ویژگیهای اصلی و کارکردهای برنامههای مختلف حسابداری اعم از :
نرم افزار حسابداری چند شرکتی ، نرم افزار حسابداری خدماتی ، فروشگاهی ، تجاری و انواع دیگر آن را ، با مواردی چون حسابهای دریافتنی، حسابهای پرداختنی، حقوق و دستمزد و تراز آزمایشی در بر میگیرد.
همه ی ما با جمله ی کلیشه ای وقت طلاست آشنا هستیم ، اما افراد موفق با تکیه بر این جمله و صرفهجویی در زمان ، به دستاوردهای عظیمی رسیده اند.
مدیران بر اساس تجربه و اندوخته های خود میدانند که مدیریت درست وقت به آنها کمک میکند تا بهره وری کسب وکار خود را بهبود ببخشند، خدمات بهتری به مشتریان ارائه کنند و در نهایت باعث افزایش درآمد شوند. اما لازمه یک مدیریت درست ، ابزار کارآمد آن میباشد.
نرم افزار حسابداری چند شرکتی نیز دقیقا مانند یک ابزار است.نرم افزاری که قابلیت مدیریت شرکت های متعدد در یک نرم افزار را برای حسابداران یا مدیران شرکت فراهم میکند. استفاده از نرم افزار حسابداری مثل استفاده از هر ابزار دیگری مسائل و حاشیه های خاص خودش را دارد.
برای مثال خیلی از مدیران شرکت ها که ممکن است تراکنش های بالا و درآمدهای زیادی نیز داشته باشند ، از یک نرم افزار حسابداری رایگان و یا ارزان قیمت استفاده می کنند. شاید این موضوع به دلیل آگاهی نداشتن از ضرورت استفاده از نرم افزار حسابداری در کسب و کارشان باشد.
تمام توقعی که این شرکت ها از نرم افزار حسابداری چند شرکتی دارند این است که میزان فروش کالا و صورتحساب مشتری را گزارش دهند. خوب این مقدار را تقریبا هر نرم افزار حسابداری می تواند انجام دهد. بنابراین برای این گونه شرکت ها یک نرم افزار حسابداری دارای حداقل امکانات هم کافی است.
اما یک محیط کاملا رقابتی را در نظر بگیرید که در آن شرکت ها برای فروش محصول خود باید از ابزاری استفاده کنند که بتواند محاسبات پیچیده ای را برایشان انجام دهد و گزارشات مدیریتی را در اختیار آنها قرار دهد.
در حقیقت نرم افزار حسابداری فقط اینها نیست. یعنی استفاده بهینه از نرم افزار به این مسائل ختم نمی شود. بلکه از نرم افزار استفاده های بسیار بیشتری می توان نمود.
اگرچه در یک مقاله نمی توان بحث مفصلی از مزایا و امکانات نرم افزار حسابداری چند شرکتی را ارائه داد ولی می توان با ذکر چند نمونه و مثال آنرا بهتر درک نمود.
در واحدهای اقتصادی و شرکتهایی که خود را ملزم میدانند اسناد و دفاتر حسابداری خود را بر اساس قوانین و مقررات جاری مملکت تنظیم و بر اساس نظامهای مالی استاندارد فعالیت کنند، توصیه میشود تمامی رویدادهای مالی خود را در نرم افزار ثبت کنند.این رویداد ها میتواند شامل عملیات دریافت و پرداخت، خرید، فروش و تولید باشد.
فراموش نکنید که ثبت این اطلاعات باید مطابق با آخرین قوانین حسابداری و با امکان اخذ گزارشهای قانونی برای ارائه به مراجع ذیصلاح ثبت و با قابلیت ارائهی گزارشهای مدیریتی انجام شود.
- از مزایا و امکانات نرم افزار حسابداری چند شرکتی میتوان به موارد زیل اشاره کرد:
- طبقه بندی حسابها و ارائه گزارشهای استاندارد مدیریتی
- شماره گذاری اتوماتیک و ثبت اسناد مالی
- گزارش گیری از سود براساس بازههای زمانی دلخواه هر فاکتور
- یکپارچه سازی و مدیریت اسناد و فاکتورهای مالی
- ثبت و کنترل عملیات خرید و فروش، انبار
- سهولت و دقت در محاسبات حقوق و دستمزد، سود و زیان
- مدیریت عملیات گردش چک و بانک
- درج فاکتور رسمی و غیررسمی
- گزارشگیری از سود براساس بازههای زمانی دلخواه هر طرف حساب و …
حسابداری شرکتهای تولیدی نرم افزار حسابداری چند شرکتی
بهره گیری از یک نرم افزار حسابداری چند شرکتی متناسب با نوع کسب و کار ، همواره مسئله ای چالش برانگیز و مهم بوده است . امروزه نرم افزار های حسابداری مختلفی با امکانات متفاوت عرضه شده اند و البته استاندارد های حسابداری مرتب تغییر می کند و فرم ها و شیوه نامه های حسابرسی و مالیاتی و ارزش افزوده نیز هر سال دست خوش تغییر می شود.
به خصوص ضرایب بیمه پرسنلی و هزینه های بانکی و امثالهم. لذا در کنار تغییر سیاست های سازمانی و ظهور فناوری های نوین مدیریت مالی، انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب روز به روز مشکل می شود و نیاز به مشاوره تخصصی برای انتخاب و استقرار یک سیستم هوشمند مدیریت مالی است.
به طور کلی بهترین نرم افزار حسابداری چند شرکتی ، در واقع نرم افزاری است که بتواند نیاز های شما را در حوزه تولید کالا و خدمات بر طرف کند و بتواند مدیریت بهینه و اثر بخش شما را در کنترل و مدیریت هوشمندانه دخل و خرج، یاری دهد.
ما هیچ نرم افزار حسابداری حرفه ای که بتواند همه نوع فعالیت های کسب و کار را پوشش دهد نداریم ، و هر کسب و کاری باید قادر باشد بر اساس نیاز سنجی موثر خود و بر اساس اهداف و رفتار سازمانی تدوین شده ، به دنبال استقرار یک نرم افزار مناسب برای کنترل فرآیند های مالی درون و برون سازمانی خود باشد.
در گذشته نه چندان دور ، تنها سازمان های بزرگ از لحاظ مالی توانایی بهره گیری از نرم افزار های حسابداری را دارا بودند. اما این روزها به دلیل طراحی انواع مختلف نرم افزار های حسابداری ، میتوانید نرم افزاری مناسب با بوجه و نیازهای کسب و کارتان نرم افزار تهیه کنید.
نرم افزار حسابداری شرکت خدماتی پویا سیستم ، متناسب با تمام نیازمندی های شرکت های خدماتی از قبیل محاسبه بهای تمام شده ، محاسبه سود و زیان ، انبارداری ، حسابداری ، خزانه داری و … طراحی شده است و همچنین با امکانات کاربردی و ظاهر زیبا ، می تواند برای کسب و کار شما گزینه بسیار مناسبی باشد .