هاست چیست ؟
هاست در واقع فضایی روی یک سرور است، که افراد برای راه اندازی سایت و نمایش آن به کاربران، آن فضا را از یک شرکت ارائه دهنده اجاره میکنند. یعنی، زمانی که کاربران بخواهند سایت شما را مشاهده کنند، محتواهای وب سایت، که شامل کدها، تصاویر، فایلها و سایر اطلاعات می شوند، باید بر روی یک سرور قرار داشته باشند تا به صورت آنلاین قابل نمایش باشند.
سرورها نیز مانند کامپیوترها دارای پردازنده، رم، هارد و پاور هستند، با این تفاوت که به طور مداوم و 24 ساعته روشن بوده و نسبت به یک کامپیوتر شخصی منابع بسیار قدرتمندتری دارند. سرورها در مکانی به نام دیتاسنتر نگهداری می شوند تا در مقابل خطرات و حملات، ایمن باشند.
بنابراین، زمانی که یک سرور را به بخش های کوچک تر تقسیم می کنند، هر قسمت آن را یک هاست یا میزبان می نامند. و این هاست را به متقاضیان اجاره می دهند تا از منابع آن برای مقاصد مختلف استفاده کنند.
اما چرا باید یک هاست خرید؟ در اصل، برای راه اندازی یک وب سایت باید در ابتدا علاوه بر تهیه دامنه، به منظور ذخیره سازی اطلاعات وب سایت، اقدام به خرید هاست نمود. با توجه به پنلهای ارائه شده توسط شرکتهای هاستینگ، شما می توانید میزان فضای دیسک، رم، پردازنده و در کل مقدار منابع هاست را بر اساس نیازتان انتخاب کنید.
به عبارتی دیگر، اطلاعات وب سایت شما باید بر روی یک کامپیوتر یا سرور که 24 ساعته به اینترنت متصل است، قرار گیرد تا کاربران در هر لحظه از شبانه روز، با استفاده از فضای اختصاص داده شده، به آن اطلاعات دسترسی پیدا کنند. هاست یا میزبانی وب، همه یا بخش محدودی از یک کامپیوتر است، که به مرورگرها این امکان را می دهد تا با وارد کردن نام دامنه، توسط DNS به هاست متصل شده و به صفحات وب سایت تان دسترسی پیدا کنند.
انواع هاست
اکثر شرکت های هاستینگ، انواع متنوعی از پلن ها و میزبانی ها را به مخاطبین خود پیشنهاد می دهند، به طوری که بتوانند به بهترین نحو پاسخگوی نیازهای کاربران باشند. نوع هاست بسته به نیاز شما متغیر است. ابتدا لیست زیر را مشاهده کنید:
- هاست اشتراکی
- هاست vps
- هاست ابری
- هاست وردپرس
- هاست پرترافیک
- سرور اختصاصی
- هاست لینوکس سی پنل
فرق هاست با دامنه
در کنار ثبت نام و خریداری یک پلن هاست، برای راه اندازی یک سایت به یک نام دامنه هم نیاز داریم. یعنی در عین حالی که شرکت هاستینگ به شما اجازه می دهد تا یک فضایی را اجاره کنید، نام دامنه، نقش آدرس سایت شما را بازی می کند ( مثل یک ملک اجاره ای با یک آدرس ).
بیشتر ارائه دهندگان خدمات هاستینگ، دامنه نیز ارائه می دهند که می توانید ابتدا آدرس مد نظرتان را چک کنید ( جستجوی دامنه های موجود )، و در صورت جدید بودن، آن را به نام خود خریداری کنید ( که البته این هم اجاره ای است و اگر بعد از چند وقت اجاره آن را پرداخت نکنید، آزاد شده و شخص دیگری می تواند از آن آدرس استفاده کند ).
چطور یک هاست خوب انتخاب کنیم ؟
هنگام خرید یک پلن هاست به موارد زیر دقت کنید:
-
پهنای باند ( Bandwidth )
شرکت های هاستینگ به اشکال مختلف پهنای باند شما را محدود می کنند. ممکن است بجای پهنای باند با عباراتی مثل ترافیک ماهانه، یا انتقال داده مواجه شوید. اما این میزان، به تعداد بازدیدکنندگان، فایلهایی که بارگذاری کرده اید و انتظارات شما بستگی دارد. پس اگر محتوای سایت شما عکس ها و ویدیوهای زیادی دارد، و یا فایلی را برای دانلود در سایتتان بارگذاری کرده اید، به موضوع پهنای باند جدی نگاه کنید.
-
گزینه ارتقا ( Upgrade )
به این موضوع دقت کنید که آیا سایت ارائه دهنده امکان ارتقا پلن ها را دارد یا نه، چراکه ممکن است بعد از مدتی سایت شما رشد کرده و بازدیدکننده بیشتری داشته باشید. در این صورت به منابع قوی تری نیاز خواهید داشت، که باید برای دریافت آن از پلن بالاتری استفاده کنید.
-
کنترل پنل
هدف کنترل پنل این است که به شما اجازه دهد به راحتی تمام جنبه های میزبانی وب سایتتان را خودتان مدیریت کنید. یک سی پنل، داشبورد ساده ای ارائه می دهد که بتوانید تمام آدرسهای ایمیل، پسورد اکانتها، و دیتابیس ها را مدیریت کنید.
جمع بندی
همانطور که از نام انگلیسی اش پیداست، هاست ( HOST ) به معنی میزبان است که یعنی به شما اجازه استفاده از منابع خاصی را برای مدت معینی می دهد. در حوزه تکنولوژی و سایت ها نیز هاست به فضایی دلالت دارد که شما می توانید از میزان مشخصی از منابع یک سرور، برای مدت مشخصی که بابتش هزینه پرداخت می کنید، استفاده کنید.