10 نکته مهم برای حسابداری کسب و کارها
در تمام کسب و کارها تنها چیزی که اهمیت دارد این است که هیچ جزئیات و نکته ای از جا نیفتد. تمام افراد و صاحبان مشاغل مختلف باید در خصوص همه مسائل و حساب های شرکت خودشان آگاهی و کافی را داشته باشند.
در همین زمینه است که اهمیت آموزش حسابداری کسب و کارها مشخص می شود. از این رو بررسی نکات مهم حسابداری برای کسب و کارها بسیار اهمیت دارد. داشتن بخش حسابداری در شرکت ها برای جمع آوری مستندات مالی و پرداختی ها، بررسی سرمایه ها و بررسی سود و ضررها بسیار ضروری و مورد نیاز یک حسابدار می باشد.
هزینه های شخصی را از هزینه های کلی و عمومی شرکت جدا کنید:
در زمینه نکات مهم حسابداری بهتر است برای بررسی بهتر حساب کاری خودتان را حتما یک حساب بانکی جدایی را اختصاص بدهید این امر باعث صرفه جویی در زمان و شفاف سازی حساب ها میشود. از حساب های بانکی جدا برای حسابداری کسب کارهای شخصی خودتان استفاده کنید که این کار به شفاف سازی حساب ها کمک میکند.
در حسابداری کسب و کارها حتما هر هزینه ای را کاملا دقیق پیگیری کنید :
یکی از نکات قابل توجه این است که صرف میشود را به صورت دقیق پیگیری کند. این کار به شما در بهینه سازی هزینه های مالیاتی و اعتباری به ما کمک خواهد کرد.در این نوع کارها بهتر است از نرم افزار حسابداری استفاده نمایید و همه چک ها، پرداختی ها و فاکتورها را در آن ذخیره کرده و همه را مستند سازی کنید.
نگهداری از سوابق مالی در کسب کارها : نگهداری سوابق مالی کافی در طول سال از نکات مهم حسابداری است که باعث صحت و درستی صورت های مالیاتی فراهم شده را تضمین می کند و سوابق مالی حتما باید کافی باشد در صورت ناکافی بودن سوابق مالی کسب و کار شما در معرض خطر حسابرسی قرار می گیرد .
آشنا بودن با کامپیوتر و کار با نرم افزارهای حسابداری:
آشنایی با نرم افزارهای حسابداری و کسب مهارت کار با این نرم افزارها می توان گفت دارای تنوع بالایی هستند که قطعا نقش بزرگی موفقیت شغلی حسابداری ایفا میکند .در زمان های قدیم اطلاعات کسب و کارها بر روی برگه کاغذی ثبت ودر پوشه ها نگهداری میشدند که این کار مشکلات عظیمی روبرو میشد.
اما امروزه یک حسابدار باید تا حدودی با کامپیوتر و نرم افزار آشنایی داشته باشد تا بتواند اطلاعات جمع آوری شده را در آنجا ثبت یا ذخیره کند. تمام اطلاعات های مالی تنها در یک نرم افزار کامپیوتری با نام نرم افزار Excel است که دسترسی به آن آسان تر باشد. بنابراین حسابدار باید تا حدودی کار با این نرم افزار را داشته باشد.
سیستم حسابداری مدرن در محل کار:
کسب کار ها باید یک سیستم حسابداری صحیح داشته باشند تا بتواند به انها کمک کنند تا اطلاعات مهم مالی را به روز ودقیق تهیه کنند.در این نوع کار ها برنامه حسابداری میتواند مورد استفاده قرار بگیرد و سیستم های حسابداری هر روز کار را ساده تر انجام میدهند و اینجاست که سیستم حسابداری می توانند برای یک کسب وکار صرفه جویی کند.
استخدام یک فرد حرفه ای در کسب کارتان:
حتما در نظرتان باشد که استخدام کردن یک فرد حرفه ای در کسب کارتان در زمان های کوتاه یا بلند میتواند تاثیر گذار و مفید باشد که انجام این کار میتواند تفاوت بسیار بزرگی در کسب و کار شما ایجاد کند و هرچقدر حسابداری که برای رسیدگی امور کسب و کار خود استخدام میکنید با تجربه تر باشد بیشتر میتواند به رشد کسب و کارتان کمک کند و از ضرر های مالی شما جلوگیری کند.
به روزرسانی یاداشت ها ومستندات حسابداری کسب و کارتان:
نکته مهمی که در حسابداری اهمیت دارد که میتوان آن را از جمله نکات مهم حسابداری به حساب آورد این است که در طول هفته ها را برای طبقه بندی اطلاعات و مستندات حسابداری تان اختصاص دهید و از انبار شدن قبض ها و همه مدارک خودداری کنید.
این موضوع در مورد امور مالیاتی وجود دارد که با نزدیک شده به فصل برآورد هزینه های مالیاتی و پرداخت مالیات در صورت منظم نکردن از پیش مدارک و پرداخت ها به وجود می آید.این موضوع برای بیشتر حسابدارها وجود دارد که برای انها دردسر ساز شده و وقت زیادی را از شما بگیرد.
اطلاع از سود ماهانه در حسابداری کسب و کارهایتان:
با اطلاع از هزینه ها و سود ماهانه، دستمزد ها و پرداختی ها و کلیه امور مالی و حسابداری کسب و کارهایتان و پیش بینی از سود آوری یا ضرر کسب وکار خود را بدست می آورید. کمترین کمکی که میتواند به شما بکند این است که در صورت رخ دادن خطا در محاسبات یا مشکلی در بازدهی اقدامات حسابدارتان میتوانید جلوی ضرر را بگیرید.
آشنایی با قوانین حسباداری کسب و کار:
هر فردی با هر سمت شغلی که دارد موظف به رعایت قوانین مرتبط با آن شغل است، در حسابداری هم باید تمام قوانین و مقررات را رعایت کند و در حیطه قوانین و مقررات وظایف شغلی خود را انجام دهد یکی از قانون های حسابداری، قانون بیمه، قوانین مالیاتی و قوانین کار اشاره کرد که یادگیری هر یک از این قوانین باعث پیشرفت شغلی حسابداری می شود.
ایجاد حساب پس انداز برای کسب وکارتان:
اگر کسب و کار شما درآمد بسیار خوبی به همراه دارید، دلیلی نمیشود بدون برنامه ریزی در آمد خود را خرج کنید اکر این کار را بکنید اتفاقات غیر مترقبه رخ خواهد داد. بنابراین اگر ماهانه چیزی حدود 40 درصد درآمد خود را پس انداز کنید که درصورت نیاز پشتوانه ای داشته باشید.
پس حتما ایجاد حساب پس انداز راانجام دهید و با افتتاح یک حساب پس انداز آینده نگری خود را نشان دهید . ابتدا مقدار پس انداز ممکن است در ابتدا کم به نظر برسد اما با پیشرفت کارتان حتما زیاد خواهد شد و میتوانید آن را به عنوان یک منبع ذخیره تلقی کنید.
حرف اخر :
این را بدانید که فعالیت های تجاری بدون مدیریت هزینه سر پا نمی ماند. شما با استفاده از این نکات میتوانید به سلامت مالی خودتون پی ببرید و در نتیجه با موفقیت و رشد بیشتری روبرو خواهد شد.