احتمالا شما در صفحه موتور جستجوگر خودتان، با عبارت بهترین نرم افزار حسابداری این صفحه را باز کرده اید. اما واقعیت این است که باید بگویم چیزی به عنوان بهترین نرم افزار حسابداری اساساً وجود ندارد. تعجب نکنید و از این صفحه خارج نشوید. با ما همراه باشید تا دلیل این مطلب را خدمت شما خوانندگان عزیز عرض کنیم.
نرم افزار های حسابداری مختلفی متناسب با کسب و کار مشتریان در بازار ارائه شده است و مشتریان با توجه به نیازهای و بودجه ی شرکت خود نرم افزار مورد نظر خود را خریداری می کنند. ممکن است یک نرم افزار برای یک شرکت بهترین برنامه باشد ولی برای یک شرکت دیگر برنامه ی چندان مناسبی نباشد. پس شما به عنوان یک حسابدار یا مدیر یک شرکت یا واحد تولیدی برای اینکه بهترین نرم افزار حسابداری برای شرکت خود خریداری کنید باید ابتدا نیازهای شرکت خود را شناخته و با توجه به بودجه ای که در نظر دارید، برای خرید نرم افزار حسابداری اقدام فرمایید.
بهترین نرم افزار حسابداری چه کمکی به مشاغل می کند؟
نرم افزار حسابداری که به طور خاص برای مشاغل طراحی شده است را می توان به جای یا در کنار یک حسابدار استفاده کرد و به ثبت و گزارش تراکنش های مالی شما کمک می کند. این به شما کمک می کند حساب های خود را مدیریت کنید، درآمد و هزینه های خود را ردیابی کنید و رسیدها و اسناد مالی مهم خود را ذخیره کنید.همچنین به شما کمک می کند تا با قوانین مالیاتی مطابقت داشته باشید و پرونده ها را در زمان مالیات آماده می کند.
چرا کسب و کارها به نرم افزار حسابداری نیاز دارند؟
در دنیای ما که به طور فزایندهای همراه است، همه کسبوکارها باید به جای پیگیری امور مالی روی کاغذ یا صفحهگسترده، از نرمافزار حسابداری استفاده کنند. نرم افزار حسابداری نه تنها دقیق تر است، بلکه کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که ورودی های دوگانه به درستی تنظیم شده اند.
نرم افزار حسابداری به کسب و کارها کمک می کند تا امور مالی خود را بهتر مدیریت و پیگیری کنند. همچنین شامل ویژگیهای خودکاری است که رسیدها را سازماندهی میکند، دادهها را تطبیق میدهد و با مؤسسه مالی شما یکپارچه میشود، بنابراین لازم نیست حساب تجاری خود را متعادل کنید یا نگران اضافه کردن صحیح اعداد نباشید.
همچنین باعث صرفه جویی در زمان، افزایش بهره وری، بهبود کارایی، سازماندهی اسناد می شود و می تواند توسط چندین کاربر از جمله یک حسابدار یا حسابدار استفاده شود. علاوه بر این، نرم افزار حسابداری امکان مشاهده و شفاف شدن داده های مالی را فراهم می کند. اگر می خواهید بدانید که شرکت شما از نظر مالی چگونه است، تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک گزارش تهیه کنید.
هزینه نرم افزار حسابداری چقدر است؟
نرم افزار حسابداری از نظر ویژگی ها و عملکردها متفاوت است، بنابراین قیمت آن نیز متفاوت است. اکثر نرم افزارها به عنوان یک مدل مبتنی بر اشتراک ارائه می شوند که در آن اشتراک موردنظر خود را انتخاب کرده و ماهانه پرداخت می کنید. به طور معمول، بسته به تعداد کاربران و عملکردهایی که به نرم افزار حسابداری نیاز دارید، هزینه ای در ماه پرداخت کنید. نرم افزارهای دیگر گزینه ای برای یکبار هزینه یا اشتراک مادام العمر ارائه می دهند. این هزینه یکباره بسته به نوع اولیه یا پیشرفته ای طرحی که انتخاب می کنید هزینه های آن متغیر است.
گزینه های سفارشی در دسترس هستند و قیمت گذاری سفارشی با ویژگی هایی که انتخاب می کنید همزمان است. اکثر نرم افزارها همچنین ویژگی های اضافی مانند خدمات حقوق و دستمزد، رعایت مالیات دولتی، CRM، منابع انسانی و کنترل موجودی را ارائه می دهند. این قیمت ها بر اساس ویژگی ها، محل زندگی شما و تعداد کاربران متفاوت است.
نرم افزار حسابداری شامل چه مواردی است؟
نرم افزار حسابداری باید دارای ویژگی هایی باشد که درآمد و هزینه های شما را به صورت خودکار مدیریت کند. این امکان را برای شما فراهم می کند تا روی تصمیم گیری موثر برای رشد برنامه ریزی شده شرکت خود تمرکز کنید.
به عنوان مثال، میتواند شامل ویژگیهایی باشد که حسابهای پرداختنی و دریافتنی را کنترل میکند، تراکنشها از جمله تراکنشهای بانکی را ردیابی میکند، گزارشهای فصلی تولید میکند، و دادهها را با هم تطبیق میدهد تا نیازی به صرف زمان برای انجام آن نداشته باشید. همچنین میتواند اسناد را به صورت ایمن ذخیره کند و برخی از گزینههای گرانتر ویژگیهایی مانند حقوق و دستمزد یا ادغام با یک شرکت حقوق و دستمزد، دسترسی چند کاربره، مدیریت موجودی و پیشبینی مالی را ارائه میدهند.
با این حال، نرم افزار حسابداری معمولاً شامل مشاوره حسابداری یا مالی نمی شود و نمی تواند به سؤالات خاصی که ممکن است ظاهر شود پاسخ دهد. معمولاً نکات یا توصیه هایی برای صرفه جویی در مالیات ارائه نمی دهد.
بررسی نرم افزارهای حسابداری : اولین قدم در انتخاب نرم افزار حسابداری
قبل از خرید نرم افزار حسابداری برای هر کسب و کاری، ابتدا میبایست به سوالاتی پاسخ دهید تا نیازهای کسب و کارتان مشخص کرده و منطبق با این نیازها نرم افزار حسابداری مناسب کسب و کارتان را خریداری کنید.
نوع کسب و کار شما چیست؟
وسعت آن به چه صورت است و تا چه حد قصد گسترش کسب و کار خود را دارید؟
امکانات سخت افزاری شما به چه اندازه است؟
نرم افزار حسابداری مورد نظر شما آیا با سخت افزار های موجود در مجموعه کاری تان سازگاری دارد یا خیر؟
افزایش سرعت فرآیند حسابداری تا چه حد بر روی بهره وری کاری تاثیر می گذارد؟
آیا نیاز به کنترل موجودی در انبار دارید؟
و…
با پاسخ به سوالات فوق صاحبان کسب و کار در خرید نرم افزار حسابداری اطمینان خاطر بیشتری دارند از اینکه نرم افزار حسابداری خرید داری شده تمام نیازهای آنان را در بخش حسابداری پوشش داده است و هزینه خرج شده برای خرید نرم افزار حسابداری به سودآوری یا افزایش بهره وری کسب و کارشان کمک می کند.
8 ویژگی بهترین نرم افزار حسابداری مخصوص هر کسب و کار
- رابط کاربری آسان
وجود پیچیدگی در محیط نرم افزار از سرعت انجام کار به شدت می کاهد، به خصوص اگر نرم افزار مخصوص کسب و کارهای بزرگ مثل فروشگاه های زنجیره ای که روزانه ممکن است صدها ثبت سند داشته باشد. این موضوع باعث کاهش فروش و مشتریان نیز می گردد.
- داشتن پشتیبانی خوب
کار با بهترین نرم افزارها ممکن است بلاخره جایی به مشکل بخورد یا عدم آگاهی از نحوه امکانات نرم افزار و نبود یک راهنمای جامع داخل بسته نرم افزاری ممکن است کاربر را با مشکل روبه رو کند. نیاز به ارتباط با پشتیبانی شرکت سازنده نرم افزار می تواند تنها راه حل باشد. اگر این پشتیبانی به خوبی صورت نگیرد باعث کاهش رضایت مشتریان و در ادامه کاهش خرید نرم افزار می شود. پاسخگویی به موقع و دقیق به کاربران و معرفی راه های ارتباطی مختلف در صورت عدم پاسخگویی یکی از راه ها از جمله موارد یک پشتیبانی خوب می باشد.
- داشتن امکانات کافی برای هر کسب و کار
در صورت خرید نرم افزار حسابداری برای کسب و کار خود می بایست این نرم افزار تمام امکانات لازم برای حسابداری کسب و کارتان داشته باشد که شما را از استفاده از هر گونه نرم افزار حسابداری دیگر و یا حسابداری به شیوه دستی بی نیاز کند.
- وجود به روز رسانی
وجود باگ در هر نرم افزاری هر چند اندک امری طبیعی است به خصوص اینکه به مرور زمان و به دلیل به روز شدن سیستم عامل کامپیوتر یا تلفن همراه سازگاری برنامه حسابداری با نسخه های جدید ویندوز پایین می آید. پس وجود به روز رسانی هر مدت یکبار امر ضروری است تا اشکالات نرم افزار رفع شده و سازگاری نرم افزار با ویندوز بالاتر بیاید.
- وجود گزارش های مختلف
نرم افزار حسابداری متناسب با کسب و کار مورد نظر باید شامل فرم گزارش های مختلف روزانه، ماهانه و سالیانه باشد. این گزارش ها از مهم ترین منابع تصمیم گیری شرکت ها می باشد.
- تناسب هزینه ها با امکانات نرم افزار
بعضی از برنامه های جسابداری دارای امکاناتی هستند که هیچ گاه مورد استفاده کسب و کارها قرار نمی گیرد و همین مورد باعث می شود هزینه های خرید نرم افزار افزایش یابد و حتی با بررسی بیشتر مشاهده کنیم خرید نرم افزار حسابداری کار به صرفه ای نباشد. لازم است قبل از خرید نرم افزار از امکانات آن کاملا اطلاع داشته باشیم و با توجه به نیاز کسب و کار خود اقدام به خرید کنیم.
- عدم وابستگی دائمی به اینترنت
وابستگی کامل یک نرم افزار به اینترنت موجب کندشدن روند کارها هنگام قطعی اینترنت و ضعیف شدن آن است. نرم افزارهایی که به صورت آنلاین کار می کنند با وجود مزایایی همچون پشتیبان گیری سریع از اطلاعات، به روزرسانی های مستمرتر ابزارهای نرم افزار حسابداری می شود.
- رعایت اصول سرفصل های حسابداری
یک نرم افزار حسابداری خوب میبایست بر اساس استاندارد اصول سرفصل های حسابداری نگارش شده باشد. تا همه حسابداران با دانش حسابداری خود بتوانند از این نرم افزار استفاده کنند. اگر نرم افزار حسابداری بر اساس این اصول نگارش نشده باشد و استاندارد های حسابداری را رعایت نکرده باشد کار برای حسابداران به دلیل عدم آشنایی با نحوه استفاده از نرم افزار بسیار مشکل می شود.
نرم افزار حسابداری پویا سیستم یکی از بهترین های نرم افزار حسابداری
شرکت پویا سیستم از سال ۱۳۸۲ شروع به فعالیت کرده است و نرم افزار های مختلف از جمله حسابداری ، با رویکرد رابط کاربری روان را طراحی و به بازار عرضه کرده است. تیم پویا سیستم با هدف تولید نرم افزارهای جامع ، تخصصی و قوی و تامین نیازهای محسوس بازار ، در اصناف و مشاغل خرد و کلان شروع به فعالیت کرده و روز به روز در حال ارتقا و بهبود دانش نرم افزاری خود است.
اکنون بعد از گذشت نزدیک به ۲ دهه از شروع فعالیت خود با کار تیمی مستمر و شبانه روزی مدیران ، برنامه نویسان ، کارشناسان حسابداری و طراحان ، در راستای ارتقا سطح کیفی و کمی انواع نرم افزار های حسابداری تولید شده در حال حاضر نرم افزارهای حسابداری کاربردی ، کامل و رابط کاربری آسان را در اختیار حسابداران ، شرکت ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ قرار می دهد.
امکانات عمومی نرم افزار عبارتند از:
امکان تعریف انواع حساب در سطح معین بصورت نامحدود
صدور فاکتور فروش و خرید و برگشت از فروش و خرید
صدور انواع چک دریافتنی و پرداختتی
اعلام وصول چک
امکان صدور فاکتور جهت خدمات
گزارش از گردش انواع حساب ها درسطح معین
امکان نصب بصورت نامحدود در یک سیستم برای انجام حسابداری امور مختلف
گروه بندی مشتریان
دو قیمت خرده فروشی و عمده فروشی
هشت مدل چاپ فاکتور فروش
امکان فعال و غیرفعال کردن نمودن تخفیف در صدور فاکتور
امکان نمایش بدهی قبلی مشتری در فاکتورها
امکان تعریف درصد مالیات بر ارزش افزودن برای هر کالا
ثبت اطلاعات پایه اعم از نام کالا به همراه کلیه جزئیات مربوط به آن
امکان تایپ فارسی و لاتین و همراه داشتن اعداد و حروف با هم
ثبت حساب های بانکی و اسناد دریافتنی و پرداختنی از قبل
ثبت و معرفی هزینه ها وخدمات
ثبت سند دریافتنی به صورت نقد و یا چک و حواله در زمان فروش کالا
امکان تعیین وضعیت چک یا چک های افراد (پاس یا برگشتی) در بخش عملیات مربوط به چک
امکان واگذراری چک به بانک و برداشت از صندوق و واریز به بانک و بالعکس
امکان گزارش از فاکتور، خرید، و فروش براساس شماره فاکتور، نام کالا، کدکالا، مشتری و …
گزارش از اسناد دریافتی و پرداختی
گزارش از موجودی صندوق ، گزارش از هزینه ها بصورت جامع
گزارش از حساب بانکی و جستجوی چک
گزارش ریز از یک نوع کالا براساس نام کالا، کدکالا
گزارش از وضعیت پرداخت های مشتری
امکان جستجوی کالای فروخته شده براساس کلیه مشخصات آن
امکان تعریف سربرگ و ته برگ
امکان وضعیت چک بصورت خودکار
گزارش فاکتورهای صادرشده
امکان ثبت و چاپ فاکتورهای فروش برای مشتری و …
مرور دفاتر حسابداری
گزارش اسناد حسابداری
راس گیری چک ها
امکان ثبت اسناد به شکل دستی
گزارش گیری خلاصه سند روزانه
نمودار بالاترین فروش و پر سودترین کالاها
تراز دفتر کل
تراز دفتر معین
در این مقاله با ویژگی های بهترین نرم افزارهای حسابداری آشنا شدید. همچنین شما می توانید با بررسی نرم افزار حسابداری مختلف در فضای اینترنت و مقایسه آن ها با یکدیگر اطلاعات بیشتری در مورد ویژگی های نرم افزار حسابداری مناسب پیدا کنید.