مقایسه نرم افزار های حسابداری
اگر به فکر تهیه ی یک برنامه ی حسابداری برای کسب و کار خود هستید و در بین مقایسه ی نرم افزار های حسابداری موجود در بازار به دنبال بهترین آن ها هستید ، باید بدانید در واقع نرم افزاری که بتواند نیاز های شما را در حوزه تولید کالا و خدمات بر طرف کند و بتواند مدیریت بهینه و اثر بخش شما را در کنترل و مدیریت هوشمندانه دخل و خرج، یاری دهد ، میتواند نرم افزار مناسب شغل شما باشد.
اما نمیتوان ادعا کرد نرم افزار حسابداری وجود دارد که همه نوع فعالیت های کسب و کارهای مختلف را بتواند پوشش دهد.
هر کسب و کاری باید قادر باشد بر اساس نیاز سنجی موثر خود و بر اساس اهداف و رفتار سازمانی تدوین شده ، به دنبال استقرار یک نرم افزار کنترل فرآیند های مالی درون و برون سازمانی باشد.
در گذشته ، حسابداری فرآیندی مبتنی بر کاغذ بود و معمولا حسابداران از دفاتری قطور استفاده میکردند تا بتوانند اطلاعات مالی ضروری کسب و کار را ثبت کنند اما در عصر دیجیتال، حتی کسب وکارهای کوچک نیز میتوانند از طیف گسترده نرمافزارهای حسابداری موجود در بازار استفاده کنند.
این طیف گسترده نرم افزارهای حسابداری، نه تنها خطاهای انسانی در محاسبات را کاهش میدهند بلکه میتوانند منبع اطلاعات وسیعی باشند که به شکل دهی دیدگاه شما از کسب وکار کمک کند؛ از پیشبینی میزان تولید و فروش در ماههای آتی گرفته تا شناسایی اقلامی که بیش از حد نیاز تولید شده و سرویسهایی که کمترین سودآوری را برای کسب وکار شما داشته اند و مانند آن ها…
اما در میان انفجاری از ارائه محصولات نرم افزاری پیچیده و برنامههای آنلاین، مقایسه ی نرم افزار های حسابداری موجود و یافتن نرمافزاری که امکانات آن بیشترین انطباق را با کسب وکار شما داشته باشد میتواند به یک چالش تبدیل شود.
نرم افزار های حسابداری در مجموع به دو دسته تقسیم می شوند :
نرم افزار حسابداری فروشگاهی
نرم افزار حسابداری شرکتی
یا
نرم افزار های حسابداری کسب و کار های کوچک
نرم افزارهای حسابداری کسب و کارهای بزرگ
نرم افزار های حسابداری فروشگاهی و کسب و کارهای کوچک برای بنگاه های اقتصادی و صاحبان مشاغل و فعالیت هایی مناسب است که بسیار ساده و کم حجم می باشد : مانند فروشگاه های کوچک ، دفاتر خدماتی کوچک ، خرده فروش ها و ….
که صرفا ورود خروج انبار و دریافت و پرداخت و حساب مشتریان و تامین کنندگان را نگهداری می کنند ، و نیاز چندانی به گزارشات مالی و حسابداری ندارند .
و بیشترین اطلاعاتی که جهت مدیریت مالی کسب وکار خود نیاز دارند اطلاع از وضعیت طلب و بدهی آنها می باشد و نهایتا میزان موجودی انبار و بانک و صندوق می باشد .
شرکت هایی که در زمینه نرم افزار های حسابداری کوچک دارای تجربه موفقی می باشند معمولا به صورت صنفی در بازار معرفی شده اند به طوری که کاربران به دنبال موفق ترین نرم افزار حسابداری در کسب و کار مشابه خود هستند .
شمار نرم افزار های حسابداری و حسابرسی عمومی و تخصصی با پیشرفت فناوری و استاندارد های مالی، در حال افزایش بوده و نیاز مدیران ارشد مالی به سامانه های کارا جهت رصد هوشمندانه و مستمر فعالیت های خرید و فروش محصولات و خدمات شرکت ها و سازمان ها نیز به موازات رشد اقتصاد و فناوری، روند صعودی دارد.
نرم افزار حسابداری می بایست در حد اندازه و نیاز سازمان بوده و بعضا شرکت های دولتی و خصوصی نیاز به طراحی نرم افزار اختصاصی برای خود دارند که زیر سیستم های متنوع آن ها را پوشش دهد.
انتخاب نادرست از بین برنامه هایی که در مقایسه نرم افزار های حسابداری ، و گزینه های قابل انتخاب موجود هستند، می تواند هزینه ها را افزایش داده و منجر به اختلال در فعالیت مالی سازمان یا شرکت شما شود.
استاندارد های حسابداری مرتب تغییر می کند و فرم ها و شیوه نامه های حسابرسی و مالیاتی و ارزش افزوده نیز هر سال دست خوش تغییر می شود.
به خصوص ضرایب بیمه پرسنلی و هزینه های بانکی و امثالهم. لذا در کنار تغییر سیاست های سازمانی و ظهور فناوری های نوین مدیریت مالی، مقایسه نرم افزار های حسابداری روز به روز مشکل می شود و نیاز به مشاوره تخصصی برای انتخاب و استقرار یک سیستم هوشمند مدیریت مالی دارید.
قبل از انتخاب و خرید نرم افزار حسابداری بهتر است اطلاعاتی از کسب و کار خود داشته باشید.
در خصوص کسب و کار خود تحقیق کنید و اطلاعات کافی در مورد این سوالات جمع آوری کنید.
اینکه چه مواردی برای نگهداری اطلاعات مالی و حسابداری نیاز دارید ؟
یا چه مستنداتی در خصوص کسب و کارتان ارزش نگهداری دارد؟
چه گزارش هایی مورد نیاز شما می باشد؟
گزارشهای مالی حسابداری و گزارش های کالا ، گزارش تولید ، گزارش انبار ، گزارش نقدینگی ، گزارش چکهای دریافتی ، گزارش چکهای بلند مدت ، گزارش مشتریان ، گزارش مانده طرف حسابها و … تماما باید در کسب و کار شما بررسی شود که مدیران شرکت های موفق معمولا در بدو فعالیت خود و یا در هنگام شروع یک استارتاپ از مشاوره مالی و حسابداری و همچنین مشاوره دقیق در خصوص انتخاب نرم افزار حسابداری اقدام نمایند .
پیش بینی نیاز مالی ، در آینده به شدت اهمیت دارد زیرا در صورت انتخاب اشتباه در خرید نرم افزار حسابداری هزینه تغییر نرم افزار حسابداری قابل توجه خواهد .
اما به طور کلی یک نرم افزار حسابداری چه وظایفی دارد ؟
نرم افزار حسابداری برای رصد مستمر و مداوم و اثربخش معاملات مالی درون یک سازمان بوده و معمولا پکیج های پنج گانه ای را دنبال می کند که عبارتند از: دفتر کل، حساب های دریافتی، حساب های قابل پرداخت (بستانکار)، حقوق و دستمزد و گزارش گیری جامع مبتنی بر نیاز های مدیریت ارشد.
در طراحی و تولید نرم افزار های حسابداری به منظور مدیریت اثر بخش امور ، این پنج قابلیت که ماژول نامیده می شود، لحاظ می شود.
اگر برای نخستین بار است که قصد مقایسه نرم افزار های حسابداری و انتخاب و خرید آن را دارید ، باید بدانید که اصولا نرم افزار های حسابداری بر اساس نیاز های خاصی تولید می شود و کاربرد های متنوع و متفاونی با یکدیگر دارند.
بخشی از نرم افزار های حسابداری، برای حسابداری پایه هستند. یعنی کارهای معمولی. مثلا مدیریت حساب های بانکی. بررسی ضمانت نامه های بانکی برای پروژه های مختلف. سر رسید چک هایی که به فروشندگان کالا و خدمات داده شده است. دریافت مبالغ صورت وضعیت از کارفرما های دولتی و خصوصی و مدیریت دارایی های ثابت و بررسی اسناد دریافتنی و پرداختنی. این ها در واقع هسته یک سیستم حسابداری را تشکیل می دهد که نیاز مدیریت مالی را تامین می کند.
امروزه نرم افزارهای حسابداری و مدیریت مالی زیادی طراحی شده است که هر کدام از آن ها به نحوی می توانند در پروسه مالی به ما کمک کنند و دارای قابلیت های متنوع تخصصی می باشند. خوشبختانه بیشتر این نرم افزارها به نوعی طراحی شده اند که با اندازه سازمان ها در بازار دارای تناسب می باشند.
مشتریان زمانی که می خواهند نرم افزارهای حسابداری را خریداری کنند عموما دچار یک نوع سردرگمی می شوند آن هم به دلیل اینکه این نرم افزارها هر کدام دارای قیمتهای مختلف یا زیر سیستم های متنوع و البته قابلیت های متعدد هستند. در چنین شرایطی شاید بتوان با مقایسه نرم افزارهای حسابداری به انتخاب آن ها پرداخت.
بخشی از نرم افزار های حسابداری ، پروژه محور تعریف و طراحی می شوند. یعنی شما بر اساس پروژه ای که در یک صنعت خاص در یک مکان و زمان خاص دارید، نرم افزار خاصی طراحی یا خریداری می کنید تا آن نیاز خاص را بر طرف کند.
این نرم افزار ها تلاش می کند تا سود شما در پروژه خاص بهتر رصد و افزایش یابد و از هدر رفتن منابع انسانی و کالایی، جلوگیری شود.
حداکثر سازی سودآوری هم در مدیریت منابع انسانی هم در نظارت بر حسن اجرای تعهدات پیمانکار در مقابل مشتری (شامل کارفرما) صورت می گیرد.
نرم افزار های حسابداری پروژه محور، تلاش می کنند تا هزینه های پروژه در حال و اینده بررسی و همه هزینه ها از نظر مدیریت پروژه محاسبه شود تا در بهبود تصمیم گیری مدیران میانی و ارشد موثر باشد.
برخی از نرم افزار های حسابداری تنها به منظور مدیریت تنخواه طراحی میشوند . این نوع نرم افزار ها، فقط به منظور مدیریت تن خواه و بررسی جریان نقدینگی تخصیصی به واحد های مختلف عملیاتی و اداری در نقاط مختلف طراحی می شود و تلاش می کند تا روند پیشرفت طرح های توسعه ای و هزینه های آن ها را بررسی کند.
این نوع نرم افزار ها هم در سازمان های دولتی و خصوصی و شرکت ها کاربرد دارد.
برخی از نرم افزار های حسابداری به منظور مدیریت موجودی طراحی می شود تا به شرکت ها کمک کند تا سطوح موجودی صحیح را برای به حداکثر رساندن سود و کاهش اتلاف هزینه و کاهش استهلاک و افزایش ضرر و زیان، تحت نظر قرار بگیرند.
نرم افزار حسابداری شرکت خدماتی پویا سیستم ، متناسب با تمام نیازمندی های شرکت های خدماتی از قبیل محاسبه بهای تمام
شده ، محاسبه سود و زیان ، انبارداری ، حسابداری ، خزانه داری و … طراحی شده است . همچنین با امکانات کاربردی و ظاهر زیبا ، می تواند برای کسب و کار شما گزینه بسیار مناسبی باشد .