حسابداری شرکت ها چیست؟
مدیران واحد های تجاری با استفاده از حسابداری شرکت ها می توانند گزارش تکمیلی از کلیه حساب ها،دادوستد ها و کتاب های شرکت را دراختیار داشته باشند.
در ایران شرکت های مختلفی در حال فعالیت هستند که تمام این شرکت ها به منظور کسب سود فعالیت می کنند؛امروزه شرکت ها بسیار پیچیده و بزرگ تر شدند و حساب های زیادی در این شرکت ها ایجاد شده است، که کار جمع آوری وثبت آن ها را برای مدیران بسیار سخت و پیچیده کرده.
بنابراین مدیر شرکت ها به این نتیجه رسیدن که افرادی را استخدام کنند که جمع آوری، ثبت وتهیه گزارش حساب ها را به شکل تخصصی انجام دهند. در حقیقت وجود حسابدار موجب افزایش بهره وری و سود دهی یک شرکت می شود؛ که به انجام عمل حسابداری شرکت ها بستگی دارد.
در حال حاضر یکی از حساس ترین مشاغل موجود در بازار، شغل حسابداری است.
حسابداری شرکت ها چگونه انجام می شود؟
برای این که روند حسابداری و برسی اسناد مالی یک شرکت را به عنوان یک حسابدار شروع کنید ؛در ابتدا باید با نوع شرکت ها آشنا شوید.
انواع حسابداری در شرکت ها
- حسابداری شرکت تولیدی
- حسابداری شرکت بازرگانی
- حسابداری شرکت پیمان کاری
حسابداری شرکت های تولیدی
در یک شرکت تولیدی، خرید مواد اولیه مورد نیاز محصول و کالایی را تولید و سپس آن را به فروش برسانند.
حسابداری شرکت تولیدی در تلاش است که با محاسبه قیمت تمام شده کالا و بازگردانی سرمایه اولیه ،سود قابل توجهی نصیب شرکت و سهامداران آن کند.
یکی از پیچیده ترین و مهم ترین فعالیت هایی که در حسابداری شرکت صورت می گیرد، به دست آوردن قیمت تمام شده کالا است؛ این موضوع به اندازه پیچیده وسخت است که حسابداری که قابلیت به دست آوردن قیمت تمام شده کالا را داشته باشد؛ شانس بیشتری برای استخدام در شرکت تولیدی را دارد.
سه اصل مهم در حسابداری تولیدی
- مواد اولیه: هر چیزی که برای تولید محصول و کالا نیاز است.
2.سربار : محاسبات و ارزیابی هزینه های جانبی که در طول ماه پرداخت آن به عهدی شرکت تولیدی می باشد، سربار است.
- حقوق و دستمزد:همه شخصی که به صورت مستقیم در تولید کالا فعالیت داشته باشد باید ماهیانه دستمزد و حقوق خود را دریافت نمایند.
حسابداری شرکت های بازرگانی
شرکت های بازگانی مهم ترین فعالیت های آنها با خارج کشور است .بیشتر ااین شرکت ها اجناس وکالا ها را از خارج کشور به داخل کشور وارد میکنند و یا کالای داخلی را به خارج کشور صادر میکند؛ که به صورت خلاصه معملات ارزی انجام می دهند.
این شرکت ها اغلب موارد به عنوان واسطه ارزی عمل کرده وارز مورد نیاز کشور را از خارج تامین می کند؛البته این نوع شرکت ها فعالیت های متنوعی را در خارج انجام می دهند و وجوه دریافتی را به داخل کشور انتقال و آن را به عنوان درآمد شناسایی می کنند.
حسابداری شرکت های پیمانکاری
این شرکت ها به شکلی هستند که در آن پیمانکاران با افراد حقیقی و حقوقی مختلفی قرارداد بسته و در ازای انجام کار در زمان مشخص، مبلغی را از آنها دریافت می کنند؛ که این مبلغ به عنوان دستمزد در قرارداد شرکت پیمانکاری ثبت می شود.
این کار در حقیقت همان درآمد شرکت محسوب می شود؛ این شرکت ها از پیچیدگی خاصی بهره مند هستند، که این پیچیدگی موجب می شود حسابداری آن ها نیز منحصر به فرد باشد.
بنابراین حسابداران باید بر اساس قرارداد و بندهایی که در آن قرار گرفته است؛ مبلغ خاصی را از طرف قرارداد دریافت نمایند . حسابداران باید با دقت بسیار بالایی وقت شان را صرف ثبت های مرتبط با هزینه این نوع شرکت ها کنند.
اگردر این موارد کوچکترین خطایی از حسابداران صورت بگیرد، این شرکت پیمانکاری باعث ضرر و زیان سنگینی می شود.
مزایای حسابداری شرکت ها
- قابلیت محاسبه زیان و سود شرکت ها
- امکان ثبت عملیات خرید و فروش
- قابلیت محاسبه حقوق و دستمزد
- امکان تهیه دفتر کل
- ثبت کردن حساب دریافتی و حساب های قابل پرداخت
- گزارش سود و زیان به صورت دورهای
خدمات حسابداری شرکت ها
- بررسی کردن سوابق مالی و تعیین وضعیت مالی شرکت ها
- هدف افزایش میزان درآمد شرکت را پیشنهاد می دهد
- ضمانت برابر کردن فعالیت های تجاری شرکت با سیاست های سازمانی
حسابداری شرکت های خصوصی
حسابداران معمولاً برای ورود به بازار کار دو مسیر پیش رو خود دارند.
اول اینکه می توانند جذب شرکتهای خصوصی شوند و حسابداری آنها را برعهده بگیرند، یا اینکه جذب شرکتهای دولتی یا نیمه دولتی شوند.اما بیشتر حسابداران تشخیص می دهند که در شرکت های خصوصی استخدام شوند.
معمولاً حسابدار شرکت خصوصی باید توانایی زیاد و بیشتری داشته باشد و بازه توانایی آنها بیشتر باشد، چون در شرکت های خصوصی کوچک معمولاً یک نفر حسابدار تمام امور مالی و حسابداری را پیش می برد.
در شرکت های خصوصی معمولاً بیشتر از حسابداران با مصاحبههای ایده آل تر و فنی تری برای ورود به مجموعه مواجه هستند ،که در این مواقع مدیریت عامل مجموعه تشخیص می دهد بهترین افراد را برای حسابداری مجموعه انتخاب کند.
درهرحال حسابدار شرکت خصوصی برای اینکه پله های ترقی را طی کند باید توانایی های مالیاتی،مالی و حسابداری خود را تقویت کند و با حداقل مباحث، آشنایی داشته باشد تا روزی در یک شرکت خصوصی شروع به کار کند.
هر وقت صحبت از حسابداری شرکتی می شود. بیشتر موارد اضافه کاری کمتری وجود دارد.
اینکه بدانید شغل خاصی دارید و و هر روز مکانی برای انجام کارتان تعیین می کنید بسیار دلگرم کننده است؛ چون داشتن یک روال عادی باعث کاهش استرس در بسیاری از افراد می شود.
ما در این مقاله تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا شما عزیزان را با حسابداری شرکت ها آشنا کنیم،و نحوه حسابداری در این شرکت ها را به طور خلاصه گفتیم.
در طول این مطلب ابتدا به تعریف حسابداری شرکت ها را گفتیم و در ادامه آن به نحوه حسابداری 3 نوع از شرکت ها اشاره کردیم، و به مزایا و خدمات حسابداری شرکت ها پرداختیم.
امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید باشد.