مالیات گردش حساب بانکی
همه اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به پرداخت مالیات هستند و در زمان تعیین شده موظف هستند آن را پرداخت کنند. مالیات از جمله درآمد همه دولت ها در تمام دنیاست. و از جمله مالیات هایی که اهمیت زیادی پیدا کرده است مالیات گردش حساب بانکی است. می خواهیم در این مقاله بیشتر با این نوع مالیات آشنا شویم.
افرادی که مشمول پرداخت این نوع مالیات می باشند موظف به پرداخت مالیات گردش حساب بانکی هستند موظف به پر کردن اظهارنامه مالیاتی خود هستند، ارسال به موقع اظهارنامه در موعد مقرر شده بسیار مهم است و حتما باید در زمان تعیین شده ارسال آن انجام شود تا شامل جریمه مالیاتی نشوید، اگر شما دارای تراکنش بانکی بالایی باشید احتمال اینکه از نظر سازمان مالیاتی به شما مشکوک شود وجود دارد و حساب شما توسط سازمان مالیاتی مشکوک بررسی می شود و اگر جزو مشمولین باشید باید جهت پرداخت مالیات تراکنش های بانکی خود اقدامات لازم را انجام دهید.
جهت بررسی کامل تر تراکنش های بانکی دستگاه های پوز بررسی میشوند و تمام حساب های بانکی افراد ملزم به پرداخت مالیات نمی شود و فقط حساب هایی که دارای تراکنش بالا هستند مورد رصد قرار می گیرد.
تراکنش بانکی مشکوک چیست؟
در بالا اشاره کردیم حسابی که دارای تراکنش بانکی بالا باشد توسط سازمان مالیات بررسی می شود، بعضی از افراد یا شرکت ها بدون اینکه مالیاتی پرداخت کنند اقدام به فعالیت می کنند و یا بابت تراکنش های مالی خود مالیات پرداخت نمی کنند به این نکته باید توجه داشت که سرمایه آن شرکت ها و اشخاص آن از نظر سازمان اهمیتی ندارد و چیزی که مورد توجه است گردش حساب است بانکی شماست و مبلغی که از حساب شما خارج یا وارد می شود، این واریز یا پرداخت از حساب به معنی این است که شما فعالیت اقتصادی دارید و موظف به پرداخت مالیات هستید.
معرفی تراکنش های سالم و بدون مشکل
موارد زیر نیاز به مالیات تراکنش های بانکی ندارد و دولت آن ها در لیست تراکنش های سالم قرار داده است.
سازمان مالیات با کمک بانک ها این اختیار را داراست که جهت بررسی دقیق حساب ها بررسی های لازم را انجام دهد.
- گردش های حساب حاصل از منابع درآمدی، حقوق و دستمزد و اجاره
- گردش های مالی حاصل از امور نذر، ارث، وقف و حبس
- تراکنش های بانکی و گردش حساب بانکی حاصل از امور کشاورزی
- تراکنش های بانکی که ناشی از درآمد های معاف از مالیات هستد
- گردش های حساب بانکی برای دریافت وام و تسهیلات
نحوه محاسبه مالیات گردش حساب بانکی
بعد از آنکه مشمولین مالیات گردش حساب بانکی مشخص شدند مهمترین مسئله ای مورد بحث قرار می گیرد این است که نحوه محاسبه بر گردش حساب چگونه است؟
در این مورد ماده ۱۳۱ مالیات های مستقیم ارائه می شود که بر اساس آن درآمدهای حداقل ۵۰ میلیون تومان مشمول حداقل ۱۵٪ مالیات قرار می گیرند.
بر اساس این می توان محاسبه مالیات گردش حساب را اینگونه تعریف کرد:
درآمد | درصد مالیات بر درآمد |
درآمد تا ۵۰ میلیون تومان | ۱۵٪ |
از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان | ۲۰٪ |
بالای ۱۰۰ میلیون تومان | ۲۵٪ |
مالیات بر گردش حساب بانکی سال ۱۴۰۱
مهمترین سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که میزان و سقف گردش حساب تراکنش های بانکی برای سازمان مالیات چه میزان محاسبه می شود؟ و چه مقدار مانده حساب شامل مالیات نمی شود؟
درواقع در این حوزه بخشنامه گردش حساب بانکی سال ۱۴۰۱ مطرح می شود که برای اشخاص مختلف یک حداکثر میزان فعالیت مطرح است که و بر اساس آن اگر این اشخاص گردش حساب بیشتری داشته باشند از طریق پیامک و روش های دیگر بانک مورد نظراز اون دعوت می کنند که برای توضیحات بیشتر به بانک مراجعه کند و توضیحات لازم را ارائه دهد.
در صورتی که با توضیحات فرد و بیان استدلال ها برای بانک قانع کننده بود تراکنش جزو تراکنش های مشکوک به حساب نمی آید. گزارش معماملات مشکوک به وزارت دارایی اعلام می شود و مشمولین مالیات بررسی میشوند.
مالیات گردش حساب بالای ۵ میلیارد
در قانون مالیات کشور برای افراد حداکثر تراکنش های بانکی درنظر گرفته شده است و اگر افراد بیشتر از آن تراکنش بانکی داشته باشند حساب آن ها بررسی و مشمول پرداخت مالیات گردش حساب می شوند، افرادی که تراکنش حساب آن ها بالای ۵ میلیارد باشد به صورت اتوماتیک حساب آن ها مورد بررسی قرار می گیرد.
همچنین می توانید در پویا سیستم بخوانید:
معرفی انواع مالیات در ایران + فرار مالیاتی