نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی ؛ کلیه کسب و کارهای تولیدی نوپا، کوچک و متوسط جهت کنترل تولید و ورود و خروج محصولات خود می توانند از انواع مختلف نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی جهت یکپارچگی و آنالیز تولید و کاهش اتلاف منابع مجموعه با هدف افزایش بهره وری استفاده کنند.
دانلود نسخه رایگان
برای دانلود نسخه آزمایشی نرم افزار حسابداری پویا سیسنم، عدد 2 را به شماره 50005150021913 ارسال کنید. (درصورتیکه کدتاییدیه برای شما ارسال نشد)
شرکت های تولیدی به شرکت هایی گفته می شود که در موضوع فعالیت شرکت (بند ۲ اساسنامه)، موارد مربوط به فعالیت های تولیدی قید گردد. لذا، تفاوت این شرکت با سایر شرکت ها در موضوع فعالیت شرکت می باشد.
این شرکت ها، از مهمترین واحدهای اقتصادی با هدف تولید محصول بوده و در جهت به دست آوردن درآمد، اقدام به خرید مواد اولیه نموده تا محصول تولیدی را به فروش برسانند.
شرکت های تولیدی در قالب های سهامی خاص و با مسئولیت محدود قابل ثبت هستند که شرایط ثبت شرکت تولیدی در هر کدام از این قالب های ثبتی متفاوت است. ثبت شرکتهای تولیدی هم در قالب شرکت تولیدی سهامی خاص و هم در قالب مسئولیت محدود در اداره ثبت شرکت ها انجام می شود. این قبیل شرکت ها نیاز به اخذ مجوز از سازمان هایی نظیر: سازمان صنایع و معادن، بهداشت و دیگر سازمان ها دارند.
حسابداری نیز به طور کلی عبارت است از یک سیستم اطلاعاتی که از طریق شناسایی، ثبت، طبقه بندی، تلخیص و گزارشگری رویدادهای مالی، اطلاعات لازم را در اختیار استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری قرار می دهد ، که این انجام این امور با بکار گیری نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی با دقت و سرعت بیشتری انجام خواهد پذیرفت.
دسته بندی نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی
واحدهای اقتصادی را از نظر نوع فعالیت در سه دسته می توان طبقه بندی کرد:
شرکت های خدماتی
شرکت های بازرگانی
شرکت های تولیدی
مفهوم حسابداری خدمات ، خود در سه مرحله تعریف می شود:
در مرحله اول مجموعه ای از اقداماتی که در طول دوره مالی صورت گرفته است مورد بررسی قرار می گیرد . به عبارتی دیگر در این مرحله اطلاعات همه رویدادهای مالی به منظور برآورد و تخمین داده های اولیه جمع آوری می گردد .
تجزیه و تحلیل این داده ها به منظور حصول مقدار دقیق سرمایه ، بدهی و دارایی ، صدور سند حسابداری و ساماندهی مدارک بر اساس تاریخ به منظور استخراج ترتیب بدهکاری و بستانکاری ، دفتر نویسی ، انتقال اطلاعات از دفتر روزنامه به کل و پس از آن به دفتر معین مجموعه اقداماتیست که در گام اول انجام می شود .
در ادامه پاسخ به سوال حسابداری خدماتی چیست و باید تاکید کرد که این عمل مستلزم پیشروی در جدول زمانی خاصی است ، به عبارتی دیگر در خدمات حسابداری شما نمی توانید همه امور را یک شبه انجام دهید و از سویی دیگر نیز امکان کار روی این مبحث در تمامی ایام سال وجود ندارد . لذا برخی از امور در پایان هر ماه مورد بررسی قرار می گیرد .
در مرحله یا گام دوم ، حسابدار ترازهای آزمایشی دفاتر کل و معین را تهیه کرده و در دوره ای مشخص گردش حساب و ستون های “بد” و “بس” را مورد سنجش قرار می دهد .
در مرحله ی سوم و گام آخر هم که در پایان هر سال مالی انجام می پذیرد ، حسابدار با تهیه کار برگ به منظور نمایش سود ، زیان و ترازنامه ، ثبت تعدیلات به منظور اصلاح حساب های معین و کل یا همان بستن حساب های سود و زیانی ( موقت ) ، تهیه ترازنامه و سپس اختتام حساب های دائمی پرونده حسابداری یک سال مالی را خواهد بست.
در کسب و کارهای بزرگ با ابعاد یک کارخانه و یا شرکت تولیدی و صنعتی، حسابداری کمی دشوارتر و مدیریت و حسابرسی حساس تر است. چرا که در این گونه مشاغل، مواد اولیه و خام وارد چرخه تولید می شوند و فرآیند ها تا حدودی پیچیده تر خواهد بود و علاوه بر روال روتین حسابداری که در فروشگاه ها و شرکت های کوچک و متوسط در حال اجراست، بار حسابداری تولیدی و مدیریت فرآیند تولید کالا نیز بر دوش این دسته از حسابداران می باشد. از این رو تهیه و بکار گیری نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی از ملزومات شرکت به شمار میرود .
روزانه تعداد زیادی از محصولات توسط شرکت های تولیدی از مواد اولیه تولید می شود. این محصولات به سایر تولید کنندگان و عمده فروشان فروخته می شوند. بنابراین کارکرد اصلی یک تجارت تولیدی، تولید است. در چنین وضعیتی، همیشه این احتمال وجود دارد که سایر کارکردهای مهم اما غیر اصلی مانند حسابداری نادیده گرفته شوند.
اولین مبحث اصلی که می توان در ارتباط با نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی در آن وارد شد دارایی های شرکت تولیدی است؛ هر آنچه که شرکت دارد چه از سرمایه گذار و چه از طلبکار. در حالت کلی به کلیه حقوق مالی که در اختیار شرکت قرار دارد دارایی های شرکت گفته میشود.
دارایی اقسام گوناگونی دارند از جمله:
وجوه نقد: شامل پول نقد در صندوق، وجه نقد در بانک.
مطالبات (بدهکاران): شامل بدهکاران به شرکت، اسناد دریافتنی.
موجودی های جنسی و کالا و مواد اولیه و ملزومات.
اموال و اثاثیه و ساختمان
سیستم حسابداری شرکت های تولیدی و صنعتی و یا به طور کلی نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی باید چه اهدافی را تامین کند ؟
سیستم حسابداری صنعتی کارخانه ها باید به گونه ای طراحی شود که با امکانات و بستر کارخانه متناسب باشد و در عین حال نیازمندی های شرکت را هم پاسخ بدهد به طور کلی این سیستم باید اهداف ذیل را تامین کند:
نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی باید بتواند برای برنامه ریزی های مالی و غیر مالی راهگشا بوده و به عنوان یک سند مورد استناد و تصمیم گیری قرار بگیرد. این سیستم باید بتواند هزینه موجودی ها را تعیین و اعلام نماید .
یعنی باید بتواند کلیه هزینه های جاری و غیر جاری را شناسایی کرده و برای انها گزارش تهیه کند. از همه مهمتر اینکه بتواند بهای تمام شده کالای تولید شده را تعیین نماید چرا که این موضوع در همه ارکان مالی و غیر مالی شرکت دخیل خواهد بود.
بر اساس بهای تمام شده قیمت فروش و سرمایه گذاری های بعدی و میزان سود زیان تعیین شده و قابل تصمیم گیری می شود. بر اساس هزینه هایی که افراد و ماشین آلات و تجهیزات برای سازمان دارند کارایی انها را تعیین کند و اصلا مشخص نماید این موارد برای سازمان به صرفه هستند یا خیر و در صورت زیان بار بودن تعدیل، ترمیم، جایگزین و یا مشمول تغییر گردند. گاهی سایر قسمت ها نیازمند یکسری اطلاعات برای تصمیم گیری می شوند این اطلاعات اگر در حیطه عمل حسابداری صنعتی باشد باید تهیه و در اختیار انها قرار بگیرد.
در نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی کمبود نقدینگی از یک طرف در ادامهی تولید و فعالیت موسسه اخلال ایجاد میکند و از طرفی انباشته شدن و عدم استفاده مناسب و به موقع از وجوه نقد موجبات زیان را فراهم می نماید.
بنابراین در حسابداری تولیدی یک حسابدار کاردان با استفاده از یک نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی بایستی بتواند با مدیریت وجوه نقد در جهت نگهداری و استفاده مناسب از امکانات نقدینگی به طرح ریزی وجوه نقد، تهیه و ارائه گزارش ها بپردازد تا از رکود و بلا استفاده ماندن وجوه نقد جلوگیری شود.
از طرفی از دسترسی به موقع به وجوه نقد اطمینان حاصل شود واز سرقت و اختلاس وجوه نقد جلوگیری بعمل آید. برای این منظور باید مسئولیت دریافت و پرداخت پول، از عمل ثبت و نگهداری مدارک مجزا شود. تمام پرداخت ها با تایید امضای مسئولان مربوط و مبتنی بر اسناد مثبته و حدالامکان به وسیله صدور چک انجام شود.
یکی از مهم ترین دارائی های شرکت های تولیدی موجودی مواد و کالا است.
در حسابداری تولیدی به همان اندازه که تعادل در موجودی نقد شرکت مهم است، تعادل در میزان موجودی مواد و کالا نیز حیاتی است؛ موجودی بیشتر از نیاز باعث انباشت سرمایه و راکد ماندن آن میگردد ضمن آنکه بی کیفیتی و ضرر و زیان قابل توجه در پی دارد.
موجودی کمتر از نیاز نیز باعث وقفه در عملیات تولید و فروش و عدم تامین نیاز مشتری و از دست دادن سهم بازار خواهد شد. حداقل موجودی مواد، مقداری از مواد اولیه موجود در انبار است که لازم است حداقل به آن میزان در انبار موجودی داشته باشیم تا خط تولید دچار وقفه نشود وقبل از آن که به حداقل میزان برسد سریعا اقدام به خرید نماییم.
حداکثر موجودی مواد هم مقداری از مواد اولیه است که لازم نیست بیشتر از آن در انبار نگهداری شود چون نیاز تولید را جوابگو بوده و نگهداری مازاد آن باعث خواب سرمایه و حتی بی کیفیتی مواد میگردد. حد تجدید سفارش در واقع میزان یا مقدار موادی است بین حداقل و حداکثر موجودی که در زمان کاهش موجودی انبار به آن مقدار، باید به خرید مواد اقدام نمود تا مطمئن باشیم قبل از اینکه موجودی مواد به میزان حداقل برسد، مواد به انبار خواهد رسید.
حسابداری هزینه ها در نرم افزار حسابداری برای شرکت تولیدی
مخارج واقع شده جهت اداره امور و انجام فعالیتهای شرکت که منافع آتی ندارد (برخلاف دارائی ها که انتظار می رود منافع آتی داشته باشند) را هزینه مینامند. هزینه به مخارجی گفته میشود که منافع آتی ندارد ولی برای تداوم فعالیت موسسه لازم است انجام شود. انواع هزینهها توسط طبقهبندیهای مختلفی صورت میگیرد از جمله:
طبقه بندی زمانی: هزینههای جاری و سرمایهای.
طبقهبندی طبیعی: هزینههای ساخت (تولیدی) و تجاری (غیر تولیدی).
طبقهبندی در ارتباط با محصول: هزینههای مستقیم و غیر مستقیم.
طبقهبندی در ارتباط با حجم تولید: هزینههای ثابت، متغیر و نیمه متغیر.
این نوع حسابداری از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و برای مدیران ارشد سازمان بسیار مهم است چرا که بوسیله نتایجی که از این نوع حسابداری بدست می آید مدیران می توانند نسبت به امور مالی برنامه ریزی داشته و کلیه فعالیت های شرکت را نظارت و کنترل کنند .
با استفاده از این نوع حسابداری ، بهای تمام شده یک کالا محاسبه میشود و از این طریق می توان بر روی قیمت مواد اولیه ، دستمزد ها و سایر هزینه ها نظارت کرده و آنها را به حد قابل قبول و سود دهی رساند برای همین اگر بهای تمام شده کالا درست محاسبه نشود سایر فعالیت ها هم به اشتباه جلو خواهد رفت و سازمان را باخطر ریسک های بزرگ مالی و حتی ورشکستگی مواجه خواهد کرد بنابراین انتخاب یک حسابدار خبره و با تجربه برای انجام این امور بسیار ضروری می باشد.
دانلود نسخه رایگان
برای دانلود نسخه آزمایشی نرم افزار حسابداری پویا سیسنم، عدد 2 را به شماره 50005150021913 ارسال کنید. (درصورتیکه کدتاییدیه برای شما ارسال نشد)
نرم افزار حسابداری شرکت خدماتی پویا سیستم ، متناسب با تمام نیازمندی های شرکت های خدماتی از قبیل محاسبه بهای تمام شده ، محاسبه سود و زیان ، انبارداری ، حسابداری ، خزانه داری و … طراحی شده است . همچنین با امکانات کاربردی و ظاهر زیبا ، می تواند برای کسب و کار شما گزینه بسیار مناسبی باشد .