نرم افزار حسابداری خدماتی ؛ برای تعریف حسابداری و هدف آن میتوان اینگونه بیان کرد که حسابداری مجموعه ای از اجزا به هم پیوسته در داخل یک سازمان یا موسسه را جمع آوری ، تجزیه و تحلیل ، ثبت و طبقه بندی میکند و اطلاعات حاصله را در قالب گزارشاتی در اختیار استفاده کنندگان درون و برون سازمانی قرار دهد.
دانلود نسخه رایگان
برای دانلود نسخه آزمایشی نرم افزار حسابداری پویا سیسنم، عدد 2 را به شماره 50005150021913 ارسال کنید. (درصورتیکه کدتاییدیه برای شما ارسال نشد)
هدف این است که بتوان موقعیت سازمان خود را در بازارهای داخلی و جهانی ارزیابی کرده و با روشهای نوین و علمی به مشتریان خود بشناساند و در نهایت بتوان خروجی های سازمان خویش را در قالب گزارشات استاندارد جهت استفاده مدیران سازمان و سهامداران در اختیار آنها بگذارد.
بنابر این حسابداری به عنوان یک نظام پردازش اطلاعات، داده های خام مالی را دریافت نموده، آنها را به نظم در می آورد. و البته که محصول نهایی نظام حسابداری گزارش ها و صورت های مالی است که مبنای تصمیم گیری اشخاص ذی نفع (مدیران ، سرمایه گذاران ، دولت و …) قرار می گیرد.
حسابداری فقط با وقایعی که بتوان آنها را با پول اندازه گیری کرد سرو کار دارد.فرایند گزارشگری یکی از مهمترین مراحل یک سیستم حسابداری است.
حسابداری خدماتی نیز به مجموعه ای از فعالیت ها گفته می شود که حسابدار در مسیر آزمایش و تصدیق همخوانی ستون بدهکار و بستانکار دفتر روزنامه با ستون های مشابه در تراز آزمایشی از حساب های معین و کل انجام می دهدو حسابداری خدماتی به صورت کلی در ۳ مرحله انجام می گیرد.
در مرحله اول مجموعه ای از اقدماتی که در طول دوره مالی صورت گرفته است مورد بررسی قرار می گیرد. در این مرحله همه رویداد های مالی به منظور برآورد و تخمین داده های اولیه جمع آوری می گردد.
در نرم افزار حسابداری خدماتی اطلاعات مالی از طریق ارائه یک سری گزارشهای حسابداری در اختیار استفاده کنندگان این اطلاعات قرار می گیرد. معروفترین گزارشهای مالی عبارتند از گزارشهای ترازنامه و سود و زیان که به آنها صورتهای مالی نهایی گفته می شود.
یکی از شاخه های دیگر حسابداری که در مطلب نرم افزار حسابداری شرکت خدماتی به آن اشاره کردیم حسابداری خدماتی میباشد . تا به امروز نسبتا ، هم به سازمانهای خدماتی و هم به سازمانهای غیر انتفاعی توجه کمتری شده است . سازمانهای خدماتی شامل دفاتر حقوقی ، دفاتر حسابداران مجاز ، دفاتر مشاوره ، کلینیکهای پزشکی ، بانکها و رستورانها و سازمانهای غیر انتفاعی نظیر دانشگاهها ، ارتش و پلیس میباشد.
به طور معمول یک نهاد خدماتی به جای « کالاهای ملموس » ، « خدمات ناملموس » را به مشتریان خود ارائه نموده و یک سازمان غیر انتفاعی است. از آنجائی که یک سازمان غیر انتفاعی ( که گاهی اوقات یک سازمان سودناخواه نامیده می شود ) نیز عمدتاً « خدمات ناملموس » را به مشتریان خود عرضه میدارد ، سازمان غیر انتفاعی نوعی سازمان خدماتی است .
با این حال براساس تعریف ، سازمانهای غیر انتفاعی سود محور نیستند . دستاوردها و موفقیت این سازمانها براساس سهم آنها در رفاه عمومی جامعه مورد ارزیابی قرار می گیرد . همانطور که گفتیم خدمات در شرکت های خدماتی، فعالیت یا مجموعهای از فعالیتهای نسبتاً ناملموس یا لمس نشدنی است که معمولاً در تعاملات بین مشتری و کارکنان خدمات یا منابع فیزیکی صورت میپذیرد و به نوعی میخواهد یک مشکل و موضوعی را حل و فصل کند.
فرض کنید یک نرم افزار حسابداری خدماتی خریداری میکنید؛ خدماتی که آن شرکت به شما در زمینه آموزش، نصب، استقرار و کمک به حل چالش های کاربری آن ارائه میدهد به نوعی فعالیتی است ناملموس که میخواهد موضوع یا مشکلی را برای شما حل کند. خدمات امروزه بهگونه ای مزیت رقابتی محسوب میشوند. در حقیقت عصر امروز، عصر خدمات است و شرکتها برای ارائه خدماتی بهتر و متمایزتر با هم رقابت میکنند.
اگر به سال ها قبل نگاهی بیاندازیم در زمان تمدن های قدیمی که تاریخچه آن ها به هزاران سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد، فعالیت های اقتصادی بسیار ساده و در جهت امرار معاش بوده،تا به امروز که روابط تجاری بسیارگسترده شده اند ، کنترل حسابها و دخل و خرج و نوعی ثبت و نگهداری دفاتر وجود داشته است در ضمن عصرحاضر به عنوان عصر اطلاعات نامیده شده است. بنابر این کسانی در این عصر موفق هستند که به اطلاعات بیشتری دسترسی داشته باشند.
امروز برای تصمیم گیری در هر امری و ازجمله امور اقتصادی نیاز به اطلاعات داریم و بدون داشتن اطلاعات کامل درمورد موضوع مورد نظر تصمیم گیری صحیح بسیار مشکل خواهد بود. این اطلاعات با بکار گیری یک نرم افزار حسابداری خدماتی مناسب ، به راحتی در کمترین زمان و البته دقت بالاتری جمع آوری ثبت و تحلیل خواهد شد.
یکی از اطلاعات مورد نیاز برای فرایند تصمیم گیری های اقتصادی، اطلاعات مالی می باشد که وظیفه تهیۀ آن برعهده سیستم نرم افزار حسابداری خدماتی است. وجود اطلاعات مالی قابل اتکاء، لازمه بقای جامعه امروزین است.
فرد سرمایه گذاری که تصمیم به خرید یا فروش سهام می گیرد، بانکداری که درمورد تایید یا رد تقاضای وام یک شرکت تصمیم می گیرد و دولت برای وصول مالیات بر درآمد نیاز به اطلاعات مالی دارند که این اطلاعات توسط سیستم نرم افزار حسابداری خدماتی تهیه می شود.
بنابراین می توان مهمترین هدف نرم افزار حسابداری خدماتی یا در مجموع سیستم حسابداری را تهیه و تأمین اطلاعات مورد نیاز سرمایه گذاران وبستانکاران و سایر استفاده کنندگان ازاطلاعات مالی دانست، بطوری که این اطلاعات برای آنان مفید واقع شود و آنها بتوانند از این اطلاعات در تصمیم گیریهای اقتصادی خود استفاده کنند.
همچنین از اهداف دیگر نرم افزار حسابداری خدماتی می توان به برقراری یک انضباط مالی در سازمانها اشاره کرد، چون بدون وجود یک سیستم حسابداری منسجم ممکن است در سازمان سوء استفاده از منابع مالی و ریخت و پاشهایی صورت بگیرد که برقراری یک سیستم حسابداری قوی احتمال روی دادن چنین مسائلی کم می شود.
بنابراین ارائه اطلاعات حسابداری وگزارشگری مالی اگرخوب باشد، به جامعه کمک می کند تا منابع اقتصادی خود را به کارآمد ترین شکل تخصیص دهد و از این منابع بهترین استفاده بعمل آید.
بنا بر این گفته ها از مهمترین ابزاری که می تواند چنین امکاناتی را در اختیار سازمان قرار دهد نرم افزار حسابداری خدماتی می باشد که به عنوان هسته اصلی سیستم خاص وظیفه جمع آوری و یکپارچه سازی نتایج عملیات و کلیه فعالیت های انجام شده در سطح سازمان را به عهده دارد. سازمانهای خدماتی در مقایسه با سازمانهایی که کالاهای ملموس ( نظیر تولید کنندگان اتومبیل) به مشتریان خود عرضه می کنند ، دارای خصوصیات عملیاتی منحصر به فردی می باشند .
ویژگیهای نرم افزار حسابداری خدماتی
ویژگی های متمایز کننده اغلب نهادهای خدماتی عبارتند از
(۱) عدم وجود موجودی کالای قابل فروش
(۲) اهمیت کارکنان حرفه ای
(۳) دشواری اندازه گیری کیفی و کمی محصول و فرآورده
(۴) کوچکی اندازه .
در بسیاری از سازمانهای خدماتی ، “مهمترین منابع” دارایی مهارتهای تخصصی پرسنل آن می باشد . در واقع ، کارکنان ماهر در فعالیت موثر سازمانهای غیر خدماتی نظیر شرکتهای تولیدی از اهمیت فراوانی برخوردارند . اما در مورد بسیاری از سازمانهای خدماتی تنها محصول ارائه شده ، نبوغ حرفه ای منابع انسانی می باشد . به عنوان مثال ، یک دفتر حقوقی نمی تواند بدون وکلای آموزش دیده به خوبی عمل نماید . یا چگونه یک تیم فوتبال می تواند بدون نبوغ ورزشکاران خود فعالیت نماید ؟
پس در اغلب سازمانهای خدماتی توسعه و ارائه استاندارهای کمی و کیفی در صورتی که غیر ممکن نباشد ، بسیار دشوار است چرا که محصول یا خروجی ملموسی وجود ندارد . به هنگام تلاش برای پی ریزی استاندارهای کمی خروجی ، مسئله دیگر این حقیقت است که قسمت اعظم کار انجام شده غیر تکراری است ، بنابراین ارائه و توسعه استانداردهای کمی محصول برای یک دوره زمانی خاص ، بی نهایت دشوار است .
به عنوان مثال ، در یک روز کاری هشت ساعتی ، یک وکیل ممکن است با چهار مراجعه کننده با چهار مشکل متفاوت ، گفتگو نماید ( ممکن است یکی از مراجعین با اتهام قتل مواجه باشد در حالیکه مراجعه کننده دیگر برای طلاق پرونده دارد ) . وکیل با هر یک از مراجعین تقریباً دو ساعت گفتگو می نماید . با این حال ، تعداد ساعتهای سپری شده با یک مراجعه کننده ، شاخص کیفی خدمات ارائه شده به مراجعه کننده نمی باشد زیرا که این خدمات ( توصیه حقوقی ) محصول نامرئی هستند .
از آنجائیکه مشکلات هر مراجعه کننده منحصر به اوست هرگونه تلاش برای پی ریزی استاندارد کمی خدمات قانونی در طی یک ساعت بسیار دشوار است. بعلاوه از آنجائیکه هیچ محصول ملموسی از خدمات حقوقی حاصل نمی شود ، ایجاد استاندار کیفی ، بسیار ذهنی خواهد بود . نرم افزار حسابداری خدماتی ، مجموعه ای از سیستم های مالی یکپارچه است که ویژه شرکت های خدماتی طراحی و تولید شده است. به کمک نرم افزار حسابداری خدماتی می توان نظارت کاملی بر اطلاعات مالی و ورود و خروج نقدینگی داشت.
اکثرا این نرم افزارها با توجه به یکپارچه بودنشان با صدور هر یک از رسید های دریافت و پرداخت، فاکتور های فروش خدمات و سند حسابداری مربوطه را بصورت خودکار ثبت خواهند کرد. میتوان گفت اولین و مهم ترین قابلیتی که یک نرم افزار حسابداری خدماتی می تواند داشته باشد این است که بتواند فاکتوری مطابق سلیقه و نیاز شغلی ما فراهم کند.
این فاکتور می بایست در عین ساده بودن برای مشتری و حسابدار ، کاملا گویا و جامع باشد و برای هر فرد بیننده ای حساب ها تفهیم شود . هم چنین فاکتوری باشد که انعطاف پذیر بوده و بتوانیم تغییراتی را طبق نیاز در آن ایجاد کرد. عمده رویدادهایی که در یک سیستم اطلاعاتی و نرم افزار حسابداری خدماتی ثبت و طبقه بندی می شود مربوط به فروش و ارائه خدمات است.
ممکن است شرکت های خدماتی همراه ارائه ی خدمات به مشتریان کالاهایی را نیز در اختیار مشتری قرار دهند یا در خلال ارائه ی خدمات از کالاهایی استفاده نمایند. برای مدیریت این بحث امکان صدور فاکتور فروش ترکیبی (کالا و خدمات) در سیستم وجود دارد. همچنین ثبت و طبقه بندی تراکنش های مالی در شرکت های خدماتی اهمیت بسزایی دارد.
شما باید بتوانید اطلاعات حساب های بانکی از جمله دسته چک ها را در سیستم به ثبت برسانید و به طور کلی تمامی اسناد تجاری را به صورت یکپارچه مدیریت نمایید.
دانلود نسخه رایگان
برای دانلود نسخه آزمایشی نرم افزار حسابداری پویا سیسنم، عدد 2 را به شماره 50005150021913 ارسال کنید. (درصورتیکه کدتاییدیه برای شما ارسال نشد)
امکان ثبت مرحله به مرحله رویدادهای مربوط به اسناد تجاری در قالب انواع اسناد خزانه داری در سیستم وجود دارد. از سوی دیگر گزارش ریز تراکنش های صندوق، تنخواه و حساب بانکی در اختیار است و هیچ رویدادی از نگاه مدیریت پنهان نمی ماند.
نرم افزار حسابداری شرکت خدماتی پویا سیستم ، متناسب با تمام نیازمندی های شرکت های خدماتی از قبیل محاسبه بهای تمام شده ، محاسبه سود و زیان ، انبارداری ، حسابداری ، خزانه داری و … طراحی شده است . همچنین با امکانات کاربردی و ظاهر زیبا ، می تواند برای کسب و کار شما گزینه بسیار مناسبی باشد .