نرم افزار حسابداری صنعتی ؛ امروزه موضوعات مربوط به علوم حسابداری و زیر شاخه های آن به قدری رشد کرده است که علاوه بر مباحث تئوری و اهمیت آن در زندگی ، مجموعه فعالیت های حسابداری نیز اهمیت بسیار زیادی در زندگی پیدا کرده است از جمله این شاخه ها می توان به حسابداری صنعتی اشاره کرد که علاوه بر صنعت ، سازمان های دیگر را نیز تحت الشعاع خود قرار داده است .
دانلود نسخه رایگان
برای دانلود نسخه آزمایشی نرم افزار حسابداری پویا سیسنم، عدد 2 را به شماره 50005150021913 ارسال کنید. (درصورتیکه کدتاییدیه برای شما ارسال نشد)
حسابداری صنعتی یا همان حسابداری بهای تمام شده شاخه ای از علوم حسابداری می باشد که اطلاعات مربوط به عوامل هزینه و محاسبه بهای تمام شده محصولات را جمع آوری می کند و با بررسی و تحلیل گزارش های موجود روش هایی را برای کاهش بهای تمام شده محصولات تولیدی ارائه می دهد.
حسابداری صنعتی یک ابزار بسیار مهم برای مدیریت است تا به وسیله آن مدیران برنامه ریزی،نظارت و کنترل بهتری بر روی عملکرد خود داشته باشند.
در واقع گزارشات دقیق و صحیح از عوامل هزینه سبب می شود مدیران در جهت افزایش بهره وری بهتر محصولات خود تصمیمات بهتری را بگیرند. از طرفی در دنیای امروز، فناوری اطلاعات و سیستم های اطلاعاتی تنها به عنوان یک ابزار کار و یا یک منبع تولید عمل نمی کند بلکه فناوری اطلاعات به عنوان بستر مناسب جهت بهکارگیری سیستم های اطلاعاتی محسوب می شود.
با استفاده از سیستم های اطلاعاتی در بخش های مختلف سازمان مثل استفاده از نرم افزار حسابداری صنعتی در بخش حسابداری صنعت ، مدیران مالی فرصت بیشتری نسبت به گذشته در اختیار خواهند داشت تا به جای پرداختن به عملیات وقت گیر و تکراری، به تجزیه و تحلیل اطلاعات بپردازند.
فناوری اطلاعات موجب بهبود ویژگی های کیفی اطلاعات حسابداری مانند ارتباط و مقایسه اطلاعات می شود و در حوزه های مختلف مانند تولید، موجب افزایش سرعت و دقت بیشتری در محاسبه بهای تمام شده محصولات خواهد شد.
چنان چه فناوری اطلاعات بدون برنامه ای دقیق، درست و متناسب و بدون آگاهی از اصول و روش های حسابداری و کاربرد فناوری برای انجام دادن عملیات حسابداری به کار گرفته شود، می تواند اطلاعات نادرست، نا به جا و نا مربوط را بسیار سریع در اختیار کاربر و مدیران بگذارد و به این صورت تصمیمات اشتباهی اخذ گردد.
برای مثال میتوان حالتی را در نظر گرفت که در آن هدف افزایش تولیدات یا تغییر نوع محصولات باشد بنابراین روشی که بتوان با استفاده از آن روش هایی که سبب کاهش هزینه های آتی می شود را ارائه نمود یا به روند با کیفیت تر ادامه داد که یکی از اهداف حسابداری صنعتی می باشد.
از کاربردهای نرم افزار حسابداری صنعتی یا حسابداری بهای تولید شده می توان به استفاده از آن در کارخانجات و صنایع تولیدی اشاره کرد اما این تصور اشتباهی است که نتوان از این نوع حسابداری در ارگان ها و نهادهای دیگر همچون بانک ها،شرکت های بیمه،عمده فروش ها،شرکت های هواپیمایی،دانشگاه ها و بیمارستان ها استفاده کرد.
در واقع نرم افزار حسابداری صنعتی یا حسابداری بهای تمام شده یک ابزار بسیارمهم در اختیار میریت میباشد تا مدیران را در برنامه ریزی ، کنترل ونظارت وبررسی نتایج فعالیتها، یاری نماید. مدیریت با استفاده از نرم افزار حسابداری صنعتی ،بهای تمام شده تولیدات را محاسبه می کند و کنترل خود را برروی هزینه های مواد ،دستمزد و و سایر هزینه های تولید اعمال می کند.
مدیران اگر گزارشات دقیق و صحیحی از عوامل هزینه نداشته باشند در تصمیم گیری خود در جهت افزایش تولید یا سایرتصمیم گیریها و راه انجام تصمیمات خود با مشکل مواجه خواهندشد . حسابداری مالی در موسسات وظیفه تهیه گزارش وضعیت مالی و در واقع صورت سود و زیان ، ترازنامه و صورت گردش وجوه نقد را به عهده دارد و بیان می کند که در طول دوره مالی چه نتایجی حاصل شده است.
اما حسابداری بهای تمام شده در کنار حسابداری مالی گزارشاتی ازجزئیات تولید و مراکز ایجاد هزینه ارائه می دهد و به صورت دقیق تر مقدار مصرف مواد ، میزان تولید، ساعات کار انجام شده وهزینه های سایر عوامل تولید را در اختیار مدیریت قرار میدهد تا بر اساس این اطلاعات و گزارشات مدیریت تصمیم گیری ،کنترل و برنامه ریزی کند.
باید بدانید واحد حسابداری مالی و واحد حسابداری بهای تمام شده تحت نظر مدیر مالی می باشند و در واقع واحد حسابداری مالی و واحد حسابداری بهای تمام شده بازوان مدیریت مالی می باشند.
اشاره شد که نرم افزار حسابداری صنعتی یا بهای تمام شده گزارشاتی از جزئیات تولید و مراکز هزینه و عوامل ایجاد کننده هزینه در اختیار مدیریت قرار می دهد و با توجه به اینکه سعی در تعیین بهای تمام شده تولید یک واحد کالا در هر یک از مراحل ساخت را دارد به آن حسابداری بهای تمام شده می گویند و به نظر می رسد اولین گزارشی را که یک حسابدار صنعتی باید تهیه کند جدول بهای تمام شده کالای فروش رفته باشد.
جدول بهای تمام شده کالای فروش در واقع همان چرخه یا شکل کلی حسابداری صنعتی میباشد که به صورت گزارش ارائه می شود .این جدول از 5 بخش تشکیل شده است :
1- بخش مواد مستقیم که اطلاعاتی در ارتباط با مواد مصرف شده ارائه می دهد .
2- بخش دستمزد مستقیم که اطلاعاتی را در ارتباط هزینه حقوق کارگران خط تولید ارائه می دهد.
3-بخش هزینه های سربار تولید که اطلاعاتی را درارتباط با سایر هزینه های تولید ارائه می دهد.
4- بخش کالای در جریان ساخت.
5- بخش کالای ساخته شده.
ملاحظه می کنید برای تهیه اولین گزارش حسابداری صنعتی با مفاهیم و اصطلاحات جدیدی همچون مواد مستقیم ،دستمزد مستقیم ،سر و کار سایر موارد مواجه خواهید شد.هر چند اصول حسابداری صنعتی با حسابداری مقدماتی وتکمیلی که فرا گرفتید یکسان می باشد ولیکن برای فراگیری حسابداری صنعتی لازم است ابتدا با مفاهیم حسابداری صنعتی و طبقه بندی هزینه ها در حسابداری صنعتی آشنا شوید.
هزینه ها در نرم افزار حسابداری صنعتی
در حسابداری صنعتی ، هزینه ها بر اساس ارتباط با تولید به 2 گروه مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شوند.
هزینه های مستقیم
همچنانکه مشخص می باشند که ارتباط مستقیم با تولید دارند و می توان آنها را در کالاهای تولید شده مشخص نمود یا به مرحله ای از ساخت یا سفارش تولید ارتباط داد. مشخص ترین این هزینه ها مواد اولیه و دستمزد مستقیم تولید می باشد .
موادی که مستقیما در تولید یک کالا نقش دارند مواد مستقیم تولید می باشند به عنوان مثال چوبی که در ساخت میز و صندلی ، چرمی که در ساخت کفش و یا شیری که در ساخت بستنی به کار می رود مواد مستقیم تولید می باشند و یا دستمزد کارگرانی که در خط تولید کار می کنند و در تولید کالا نقش دارند دستمزد مستقیم تولید محسوب می شود.
هزینه های غیر مستقیم
هزینه های غیر مستقیم هزینه هایی می باشند که در تولید محصول نقش اصلی را نداشته هر چند برای تولید محصول لازم اند و برای ساخت محصول ایجاد می شوند.
لیکن ارتباط مستقیمی با محصول ندارند این هزینه ها را به سادگی نمی توان به یک مرحله از ساخت و یا سفارش معین و مشخص ارتباط داد هر چند این هزینه ها در طی تولید صورت پذیرفته اند مانند هزینه های سوخت و برق مصرفی سالن و کارگاه تولید ، روغن مصرفی جهت ماشین آلات تولیدی و سایر موارد مشابه و یا حقوق و دستمزد غیر مستقیم پرداختی در جهت تولید
مانند حقوق سر کارگران و یا نگهبانان که به عنوان هزینه های غیر مستقیم شناسایی می شوند و یا هزینه ی استهلاک ساختمان کارخانه که نمی توان آن را به یک تولید مشخص مرتبط کرد نمونه های غیر مستقیم می باشند.
مواد غیر مستقیمی که در جهت تولید مصرف می شوند نیز می توانند به عنوان هزینه های غیر مستقیم تلقی می شوند موادی مانند چسب مصرفی در ساخت کفش و یا در ساخت میز و صندلی مواد غیر مستقیم تولید محسوب می شوند. البته همچنانکه اشاره شد وجود این هزینه ها الزامی است ولی به دلیل نا چیز بودن و یا غیر الزامی بودن به یک محصول آنها را به عنوان غیر مستقیم شناسایی می کنند به هزینه ها ی غیر مسنقیم سربار ساخت یا سر بار تولید نیز گفته می شود .
نرمافزار بهای تمامشده، نرمافزاری استراتژیک برای سازمانها و مؤسسات تولیدی محسوب میشود که میتواند اطلاعات بهموقع، دقیق و مناسب فعالیتهای تولیدی سازمان را ارائه داده و فرایند مدیریت را از طریق ارزیابی عینی اطلاعات به دست آمده، بهینه میکند. نرم افزار حسابداری صنعتی یا بهای تمام شده این امکان را به کاربران و مدیران می دهد که بتوانند آنچه را که موجب هزینه در ساخت محصول می گردد شناسایی نموده و به کمک گزارشات تحلیلی نرم افزار نقاط هزینه زا و گلوگله ها را شناسایی نمایند .
این امر عامل مهمی در تعیین سیاست ها تولید و فروش محصول می باشد. در نرم افزار حسابداری صنعتی ، قابلیت دسترسی به اطلاعات و محاسبه بهای تمامشده در هرلحظه، به عنوان یکی از ویژگیهای منحصربفرد وجود دارد. نرم افزار حسابداری صنعتی با سهولت در پیادهسازی و راحتی کاربری، امکان محاسبه هم زمان بهای تمام شده کالا و خدمت را نیز در اختیار کاربر قرار میدهد.
این نرمافزار به سادگی اطلاعات موردنیاز را از سایر زیر سیستمها دریافت کرده و نتایج محاسبات آن در فرمهای نرمافزار در دسترس است. نیاز به آموزش نرم افزار حسابداری صنعتی به منظور محاسبه بهای تمام شده کالا و خدمات برای تمامی حسابداران و علاقمندان به این حرفه امری حیاتی است .
زیرا در تمامی بنگاه های اقتصادی کوچک و بزرگ محاسبه صحیح کالا و خدمات بیش از هر بخش دیگری کمک به تصمیمگیری مدیران مجموعه جهت قیمتگذاری با حاشیه سود مناسب خواهد کرد.
به همین خاطر شرکت هایی که به صورت صحیح مدیریت میشوند، بخشی را در حسابداری تحت عنوان حسابداری قیمت تمام شده ایجاد میکنند تا بتوانند برای این مهم تصمیمگیری درست و عاقلانهای داشته باشند. استفاده از فناوری، تجربه و قوانین در قدرت یک نرم افزار حسابداری صنعتی تأثیرگذار خواهد بود.
به کارگیری نرم افزار حسابداری صنعتی یکپارچه که مبتنی بر ثبت های عملیاتی است محدودیت های زمان، حجم اطلاعات و تنوع داده ها را در سیستم های حسابداری رفع کرده و اجازه می دهد اطلاعات بدون کوچک ترین مغایرتی در بخش های مختلف ثبت شده و گزارش های دقیق و در زمان مناسب به مدیریت ارائه گردد.
حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که از طریق شناسائی، اندازه گیری، ثبت، طبقه بندی، تلخیص و گزارش گیری رویدادهای مالی، اطلاعات لازم را در اختیار استفاده کنندگان اطلاعات حسابداری قرار می دهد و نقش تاثیرگذاری در تصمیم گیری مدیران در راستای رفع نیازهای سازمان دارد.ورودی سیستم اطلاعاتی حسابداری، رویدادهای مالی است که با پردازش اطلاعات، گزارش های مالی مورد نیاز به عنوان خروجی سیستم تهیه می شود.
در اختیار داشتن تصویر جامعی از اطلاعات مالی منسجم و به هنگام ، یکی از مهم ترین دغدغه های سازمان ها جهت و برنامه ریزی و تصمیمگیری های صحیح مدیریت به حساب می آید و در حقیقت نرم افزار حسابداری صنعتی ابزاری است برای انتخاب مناسب ترین کاربرد منابع سازمان در راستای انجام فعالیت های تجاری و اقتصادی.
دانلود نسخه رایگان
برای دانلود نسخه آزمایشی نرم افزار حسابداری پویا سیسنم، عدد 2 را به شماره 50005150021913 ارسال کنید. (درصورتیکه کدتاییدیه برای شما ارسال نشد)
برای انتخاب نرم افزار حسابداری گزینه های زیادی وجود دارد، ولی چالش انتخاب یک نرم افزار حسابداری صنعتی مناسب از یک شرکت مناسب، زمان انتخاب بسیار حساس تر می شود.
نرم افزار حسابداری شرکت خدماتی پویا سیستم ، متناسب با تمام نیازمندی های شرکت های خدماتی از قبیل محاسبه بهای تمام شده ، محاسبه سود و زیان ، انبارداری ، حسابداری ، خزانه داری و … طراحی شده است . همچنین با امکانات کاربردی و ظاهر زیبا ، می تواند برای کسب و کار شما گزینه بسیار مناسبی باشد .